Indul a rájátszás

Véget ért az alapszakasz méghozzá egy remek győzelemmel, ami erőt adhat a folytatásra. A Tehetséges Fiatalok lesznek a mieink ellenfelei és ha az elmúlt évadokra visszatekintünk akkor elmondhatjuk, hogy sok babér nem termett számunkra a Sport 11 Centrum-ban. Rendszerint vesztesen hagytuk el a pályát, ám mikor készülhetnénk revansra, ha nem éppen a rájátszásban. Utoljára a 2011-2012-es szezonban tudtunk győzni idegenben, azonban otthon még nem kaptunk ki aktuális ellenfelünktől. A legutóbbi, tavalyi bonyhádi mérkőzésen, közel 50! pontos 100-52-es győzelmet arattunk.
Azóta a TF átkerült a Keleti csoportba, ahol remek hajrával 10! mérkőzést megnyerve zsinórban a harmadik helyre kapaszkodott fel a tabellán, az utolsó fordulóban megelőzve a remek szerb maggal rendelkező és az A csoportba vágyó Salgótarjánt.
Fiatal keretüknek köszönhetően remek iramot diktálnak mérkőzéseik nagy részében és agresszív védekezésük sok csapat erejét őrölte fel a bajnokságban. Idén is Beák Gábor vezeti a házi pontlistát (17.2), őt Katona Róbert követi ebben a mutatóban. Domináns centerrel nem rendelkeznek, ami számunkra billentheti el a mérleg nyelvét, a Rutkai-Tömösváry-Hegedűs trió az alapszakasz folyamán igazolták, hogy egy jó csapathoz elengedhetetlen a “magasemberek” jó játéka. Csapatmutatókban jobban állunk, igaz ez nem feltétlen jelent mindig győzelmet, ám lássuk miből meríthetünk egy kis pozitívizmust a mérkőzés előtt.

Metal-Work Bonyhádi KSE Csapatok Tehetséges Fiatalok Budapest
86.6 Dobott pont 74
36.7 Lepattanó 29.8
17.2 Gólpassz 12.6
9.3 Szerzett labda 12.7
12.3 Eladott labda 12.6
3.1 Blokk 1.4
19.6 Kiharcolt fault 20.2
27 Védő lepattanó 20.7
9.8 Támadó lepattanó 9.1

Az első mérkőzést idegenben kell játszanunk az idei rájátszás szabályainak köszönhetően. Gyors és nagyon készséges egyeztetés után a Sport 11 Centrumban rendezendő mérkőzés 2015.04.18-án szombaton 18:30-tól veszi kezdetét. A hazai mérkőzés kicsit szokatlan időpontban lesz, ugyanis a sportcsarnok sajátosságai miatt az egyik palánkra történő játékot a napsütés nehezíti, ezért a labdát 19:30-kor dobják fel. Kérünk minden kedves szurkolót, hogy jöjjön el ha teheti mindkét mérkőzésünkre és szurkoljon a fiúknak.

Nosztalgiázás képpen pedig nézzük meg a 2013-14-es szezon elsöprő hazai győzelemének összefoglalóját.

Hajrá Bonyhád! Hajrá Fiúk!