Amikor a SZURKOLÓK jelentik a győzelmet!

 

Kezdjük az elején és ne vágjunk bele kivételesen a közepébe. 3. meccs következett a 4 közé kerülésért folytatott küzdelemben, mert ezek a meccsek szó szerint a küzdelemről szóltak. Nem a szép kosárlabdáról, a rengeteg pontról és látványos megoldásokról, hanem ki lehet mondani, hogy a kőkemény küzdelemről. A párharc elején örültünk, hiszen számunkra talán a legjobb ellenféllel kerültünk össze. Több helyről is azt mondták ugyanakkor, hogy egy remek formában lévő TF-Budapest lesz az ellenfél, aki ellen kiesünk. Ezek a hangok az emlékezetes fővárosi pofon után, csak felerősödtek. Tény, hogy több sebből véreztünk, de azért a nehéz évet nem lehetett csak így elengedni, hanem valahogy teljesíteni kellett az idei minimális célkitűzésünket: a 4 közé kerülést. Jött a 2. mérkőzés, ahol fantasztikus mérkőzésen életben tartottuk az esélyeinket, és bár nem tudtuk a 3. meccset „hazahozni”, az esély megmaradt a továbbjutásra.

A mindent eldöntő mérkőzésre tegnap került sor Budapesten. Nagy volt a fogadkozás ,hogy most aztán bármi áron, de nyerni kell a játékosok részéről. Már a bemelegítésre érkező játékosok is a „HAJRÁ BONYHÁD!” felkiáltásokat hallhattak a csarnok több pontjáról. A teljesen megtelt szurkolói busz megérkezett, valamint a „helyi” Bonyhád szurkolók is megérkeztek!

A feldobáskor már 70-80 ember biztatott minket, ahogy csak bírt, volt dob, síp, nádihegedű! Olyan szurkolótáborunk volt,idegenben ráadásul , amit több A csoportos csapat is megirigyelhet. És láss csodát, merőben másképp állt hozzánk az ellenfél és a Bírói hármas is… megremegtek a hazai kezek és az agresszív védekezés is sokkal jobban volt büntetve, mint az első meccsen.
Nem mennénk bele a történésekbe, mivel az egész meccsen öldöklő csata folyt mindkét oldalon. A második félidőben Illés is pályára lépett (hiányát nem részleteznénk az első félidő alatt), aki új lendületet adott a csapatnak. Jilling is nagyot küzdött, reméljük nem sérült meg komolyabban, mikor szinte vízszintesen ért földet… Lukács is dobott 2 iszonyat fontos hármast a második félidőben. Hegedűs végig remekül küzdött és játszott. Gébert első félidei játéka nagyon kellett, hogy meccsben maradjunk. Verli , Baki és Kovács és Fetzer szintén odatette magát. Tömösváry hármasa a végén lélektani 6 pontosra emelte a különbséget, amire ugyan még érkezett válasz, de Hegedűs remek centerjátéka végleg eldöntötte a meccset. Minden kosarunk olyan volt, mintha több tucat kosárszerzője lenne, mert minden pontunkat olyan ováció követte, ami ritkán hallható.

Nem tudjuk elmondani mennyire, köszönjük a minket elkísérő szurkolók segítségét. Elmondjuk még egyszer ,hogy a „B” csoportban szinte példa nélküli, de meg merjük kockáztatni ,hogy ennyien kevés „A” csoportos csapatot kísérnek el idegenbe. KÖSZÖNJÜK!

Tehetséges Fiatalok-Budapest – Metal-Work Bonyhádi KSE 49-53 (19-17, 10-10, 13-16, 7-10)
Illés Máté 2, Verli Róbert 2, Baki Sándor -, Tömösváry Máté 10/3, Hegedűs Attila 16/3, Jilling László 7/3, Lukács Attila 6/6, Gébert Attila 8, Kovács Balázs 2, Fetzer Maximilián, Edző: Morgen Frigyes Másodedző: Puha Jenő Gyúró: Fekete Krisztián

Következő mérkőzésünkre pénteken kerül sor Bonyhádon ami már a Döntőbe kerülés első meccse lesz.
Időpont: 2015.05.08  19:00 óra
Helyszín: Bonyhád Városi Sportcsarnok

Hajrá Bonyhád!