Nagy arányú győzelem a keleti alapszakasz-bajnok ellen!

Három pontszegény TF elleni meccs után sem volt időnk pihenni, máris készülnünk kellett a döntőbe jutásért folyó párharc első felvonására, amikor is a keleti éllovas Hódmezővásárhely csapatát fogadtuk. Soron következő ellenfelünktől vereséget szenvedtünk a Hepp kupában, a rájátszásban 2-0-val átléptek a Baján, így több idejük volt a felkészülésre, sőt, ahogy szerették volna, elkerülték a fővárosiakat, tehát nagy önbizalommal érkezhettek a Völgységbe. Csapatunk viszont nem esett ki a meccsek ritmusából, így mi a 3 kőkemény mérkőzéssel készültünk az elődöntőre.

19:00-kor kezdődött a mérkőzés, a labdafeldobásra szokás szerint megtelt a lelátó a fantasztikus hazai szurkolókkal. Illés ziccerével és Jilling triplájával 5-0-val kezdtük a negyedet, amire Gruda palánk alatt kiharcolt büntetőiből az egyikkel válaszolt, majd Genal szerzett egy közelit. A 4. percben Hegedűs hármasával 12-7-re elléptünk, de a vendégek edzője jól cserélt, így fordítottak. Ez azonban nem tartott sokáig, ugyanis jól sültek a távoli dobások, ezzel 30-21 mutatott az eredményjelző a szünetben.

A második negyedet hasonlóan jól kezdtük, mint az elsőt, Illés rövid időn belül szerzett 6 pontot, míg a vendégeknek nem ültek a dobásaik. A játékrész közepe táján Morgen edző pihenőt adott Jillingnek, akit a szintén stabilan játszó Gébert váltott. Meg is hálálta a bizalmat, és bevágott egy triplát, végül két büntetővel zárta az első félidőt. (50-33)

A nagyszünet után az imént említett Gébert ismét pontosan célzott távolról, amire Varga 4 ponttal válaszolt. Jól kezdték ezt a játékrészt dr. Elek András játékosai, akik Czibere két nagyon távoli dobásával, valamint Varga és Rostás megmozdulásaival felzárkóztak 58-48-ra. Ez a felzárkózás azonban csak eddig tartott, ugyanis beindult a bonyhádi henger, állva hagytuk ellenfelünket, és további négy trojkának is köszönhetően ismét egy 30 pontos negyedet zártunk. (80-55)

A záró játékrész ismét Gébert pontjával indult. A játék képe továbbra sem változott, sikerült tovább növelnünk az előnyünket. Jilling után Baki is betalált távolról, és Hegedűs is jól dolgozott a palánk alatt. Az utolsó percben Gruda értékesítette a kiharcolt büntetőit, ám erre még mindig volt válasz! 7 pontot szereztünk rövid idő alatt, így Lukács egy labdaszerzés után beállította a végeredményt. (102-70)

Hatalmas köszönet a szurkolóinknak, akik meccsről-meccsre megtöltik a csarnokot, és fergeteges hangulatot varázsolnak! Meccs utáni nyilatkozatában a vendégek mestere is kiemelte a fantasztikus szurkolótábort, és a hangulatot amit teremtettek!
A következő mérkőzésünk 16-án, szombaton 18 órakor lesz a Hódtói Sportcsarnokban, ahol egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk.

Hajrá Bonyhád!

Képek: Facebook.com/Bonyhád Tv