Egy tripla döntött, ismét bajnokok vagyunk!

A mindent eldöntő utolsó meccset rendezték péntek este Bonyhádon a másodosztály fináléjában. A házigazda a DEAC ellen mérkőzött az A-csoportba jutásért.

A kánikulát a csapatok és a szurkolók sem úszták meg, nagy meleg fogadta az érintetteket. Valószínűleg a tét és a hőség együttesen nyomta rá a bélyegét a játékra, az első tíz percben mindössze 19 pontnak tapsolhattak a fanatikusok: 11-nek a hazai oldalon, nyolcnak debreceni részről. Tömösváry Máté vette vállára a hazai csapatot, nyolc pontig jutott az első félidőben, de jelentősebb előnyt nem sikerült kicsikarni, Nagy Benedekéknek ugyanis mindig volt válaszuk, így még faragtak is hátrányukból a szünetig (26-25).

A harmadik negyed kezdetén sem változott a játék képe: szinte felváltva estek a kosarak. A 25. percben aztán átvette a vezetést a DEAC, és bár erre is volt válasza még a címvédőnek, a debreceniek nagy rohamba kezdtek a játékrész végén, és a jól záró védekezés mellett pillanatok alatt tízpontos előnyt kovácsoltak maguknak (41-51).

Ismét Tömösváry volt a Bonyhád húzóembere, a nagy rohamokkal kezdő hazaiakat a debreceni időkérés sem zavarta meg, így alig három perc elteltével vissza is vették a vezetést (52-51). Leblokkolta a DEAC-ot a bonyhádi feltámadás: Baki Sándor majd Tömösváry újabb kosara után, 56-51-nél szerezte meg első pontjait a csapat a negyedik negyedben. Nagy Botond pontjaival kapaszkodott a DEAC, majd Kovács Imre is betalált, így ismét a vendégeknél volt az előny. Az utolsó másodpercekig tartotta a fórt a DEAC, de Hegedűs Attila nem sokkal a vége előtt a triplavonalon túlról süllyesztett el egy kosarat, ami döntőnek bizonyult (59-57).

forrás: bb1.hu