A BB1.hu készített interjút Tömösváry Máté-val bajnoki rajt előtt 2 héttel…

Első két edzőmeccsét győzelemmel vívta meg a Metal-Work Bonyhádi KSE. Rutkai Péter csapata előbb az NB II-es Dombóvárt győzte le (91-58), majd a bajnoki rivális PVSK-Kronosz ellen is (83-66) sikerrel vette az akadályt.

Utóbbi találkozón a csapat immár rangidős játékosa, Tömösváry Máté 12 pontig jutott. A BB1.hu érdeklődésére elmondta, az első edzőmeccshez képest mutatott javulás még őt is meglepte a Pécs elleni mérkőzésen.

– A tavalyi évhez hasonlóan idén is nehezebben ébredtünk fel a nyári pihenőből. Az első edzőmeccsen ez látszott is, az NB II-es Dombóvár ellen nem úgy muzsikáltunk, ahogy azt terveztük. Lassan mozogtunk, a játékok sem mentek annyira. Viszont az e heti, Pécs elleni mérkőzésen magam is meglepődtem, műveltünk már egész szép dolgokat annak ellenére, hogy nagyon sok bonyhádi fiatalt építünk be idén. Dolgozunk azon, hogy ez minél gördülékenyebben menjen. Lesz még két edzőmeccsünk a bajnoki rajtig, melyeken ki lehet küszöbölni azokat a hibákat, amik zavarják a játékunkat – mondta Tömösváry Máté.

A Bonyhád a jó erőkből álló Veszprémmel csap össze az első fordulóban, idegenben. Október első péntekjén indul a szezon a B-csoportos címvédőnek.

– Nem könnyű a sorsolás, a Veszprémmel kezdünk idegenben. Azonban tavaly is ugyanilyen előjelekkel utaztunk hozzájuk: nyáron megerősödött a csapatuk, mégis sikerült nyernünk. Arra törekszünk, hogy a szezonnyitót győzelemmel kezdjünk. Felénk kisebbek idén az elvárások, nincsenek kimondva célok, de mindenki tudja, hogy hol kell végeznünk. A négybe szeretnénk bekerülni nyugaton, aztán utána már bármi lehet.

Ahogy arról honlapunk is beszámolt, némi változás történt a csoportbeosztásokban. A Nyugati-csoportba került a tavaly keleten harmadikként záró TF-Budapest, mely éppen a Bonyháddal vívott nagy csatát a negyeddöntőben – azt a párharcot Tömösváryék nyerték.

– Nagyon átalakult a nyugati erőssorrend. Tavaly lehetett tudni, hogy az MTK és a Bonyhád emelkedhet ki, idén viszont az MTK is jelentősen átalakult, csak úgy, mint a Veszprém vagy éppen a Győr. Kiegyensúlyozottabb bajnokságra számítok. A TF-ről jó emlékeink vannak a tavalyi párharc kimenete szempontjából, és rosszak a nagy küzdelem miatt. Jót küzdöttünk ellenük, nagyon színvonalas negyeddöntőt játszottunk, nagyon kemény párharc volt. Viszont tőlük is sok játékos távozott, így nem tartom mérvadónak a tavalyi egymás elleni eredményeinket. Talán abból a szempontból jó, hogy ide kerültek, hogy jobban ismerjük azokat a játékosokat, akik a csapatot alkotják. Azonban tizenkét együttes van a csoportban, tizenegyet meg kell vernünk.

Forrás: BB1.hu
Kép: Bonyhád tv facebook oldala ; hajraveszprem.hu