Jókor jött pofon!

Pénteken este a tabella 2. helyezettjének oroszlánbarlangjába látogatott együttesünk. Minden adott volt egy remek győzelemhez, tavaly sikerült elhoznunk a két pontot Oroszlányból. A győzelmi szériánk a két felépülő Kovács és Somogyfoki, valamint a remek csapat körüli hangulat is arra engedett következtetni, hogy egy nagy eredmény megint benne lehet a levegőben. A remek hangulatú találkozón, azonban csak egy negyeden át volt esélyünk a győzelemre.
Az első negyedben nem kezdtünk rosszul, ekkor még a hazaiak pontjaira érkeztek a válaszaink, egy Tömösváry tripla után 5-4-nél vezettünk is. Ám ez a vezetés egyszer fordult elő a mérkőzés során és a negyed hátralevő részében volt, hogy 13 pont is volt már a különbség. Aztán összekaptuk magunkat és egy Baki labdaszerzésnek köszönhetően hat pontos hátránnyal zártuk az I. negyedet.
A mérkőzés további részében aztán nem tudtunk megálljt parancsolni a Lionsnak. Jól védekeztek ellenünk sokszor csak kínkeservesen tudtunk dobóhelyzethez jutni, ha pedig megvoltak ritkán estek be a gyűrűbe.
Meg kell említenünk a hazaiak dobószázalékát, náluk kiszakadt a zsák, a mérkőzés folyamán 60%-al tüzelték a triplát 12/20, valamint 92%-al dobtak a büntetővonal mögül 12/13 és a közelieket is 64%-al értékesítették 18/28. Ez a teljesítmény összességében lezárta a mérkőzés végkimenetelének kérdését és nagy sajnálatunkra vesztesen kellett elhagynunk a Krajnyik Akác András Sportcsarnokot.

OSE Lions – Metal-Work Bonyhádi KSE
98-62
(26-20, 26-16, 26-14, 20-12)

Kezdő: Jilling 4 – Adebayo 2 –Baki 9 – Hegedűs 15/3 – Tömösváry 18/6
Csere: Pavlik 7/3 ; Gébert Zs. 3/3 ; Kovács 2 ; Somogyfoki 2 ; Juhász – ; Fetzer – ; Szavai –