Bemutatkoznak az érkezők

Nem csak a távozók névsora volt gazdag a nyári időszakban, de az érkezőké is. Összesen 5-en csatlakoztak a kerethez és mindannyian nagy hévvel vetették bele magukat a munkába. A bemutatásuk mellett folytatásként feltettük mindegyikőjüknek ugyanazt az 5 kérdést. A napokban fény derül ki milyen célokkal és reményekkel érkezett a Völgységbe. Azokat az interjúkat is ajánljuk figyelmetekbe.

Braun Bence

Braun Bence
Az 1995-ös születésű (193 cm 88 kg) játékos a Bajai Bácska FKE csapatától érkezik hozzánk. A tavalyi szezonban kezdőként majdnem 30 percet átlagolt a bács-kiskun megyei együttesben. Elsősorban bedobó poszton lesz bevethető, de ha kell irányítani is tud. A korábban Pakson is megfordult játékos a BKSE egyik alapembere lehet a következő szezonban.

Sinisa Ugrinic

Sinisa Ugrinic
A szerb származású Sinisa (szül: 1995, 192 cm 76 kg) a tavalyi évben még a szerb másodosztályban pattogtatott a KK Cerak  csapatában. Nagy erősítést jelent, mivel irányító posztra érkezik, ami elég foghíjas lett Jilling távozásával. A szerb másodosztály előtt már volt magyar egyesület tagja, többek közt a Szolnok utánpótlás-csapatát is erősítette néhány évig. Rutkai edző valószínűleg kezdőként számít a magyar és szerb állampolgársággal egyaránt rendelkező játékossal.

 

Dávid Róbert

Dávid Róbert
Robi 1997-ben született (193 cm 95 kg) a Völgység fővárosában, kosárlabda karrierjét is itt kezdte el, így mondhatjuk, hogy visszatér hozzánk  több évnyi paksi kitérő után. Az Atomerőmű SE U20-as csapatának volt meghatározó tagja, de a felnőtt csapatba fiatal kora miatt még nem tudta beverekedni magát. A csapatváltás mellett azért döntött, mert tanulmányait a PTE-n fogja folytatni. A játékos leginkább 4-es poszton szeret erőcsatárként játszani.

Meixner Márk

Meixner Márk

Robihoz hasonlóan Márk (szül: 1995, 205 cm, 95 kg) is Paksról érkezik a BKSE-hez. Az Atomerőmű SE felnőtt csapatának tagja is volt tavaly, de csak egy meccsen kapott játéklehetőséget. Fontosabb szerepe neki is az utánpótlás csapatban volt. Magasságának köszönhetően center poszton vethető be Tömösváry cseréjeként.

 

 

Herbel Péter

Herbel Péter
Az utolsó érkező, Herbel Péter (szül: 1996, 192 cm 77 kg) is az irányító pozícióban érzi magát komfortosan. Tavaly még a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém csapatában szerepelt. A felnőtt csapatban kevés játéklehetőséget kapott, az U20-as csapatban számoltak vele kezdőként. Itt is inkábba kiegészítő szerep fog neki jutni 1-es poszton a felnőtt csapatban, valamint az U20-as csapatot is erősíteni fogja.