Vége az uborkaszezonnak

Vége az uborkaszezonnak!

Csak a távozók oldala gyarapodott a holtszezonban a bajnokságot követően, de ahogy telt az idő, úgy érkeztek új játékosok a már ex-bonyhádiak pótlására, az Ő bemutatásukra egy külön írást szánunk. Akkor lássuk ki hova távozott a holtszezonban.

Hegedűs Attila – Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
A 196 cm magas centerünk 3 bajnoki idény után döntött a csapatváltás mellett. A 2015-ben bajnoki címet jelentő triplát elsüllyesztő játékos döntésének hátterében a felesége, Hegedűs-Őry Györgyi klubváltása áll, aki a KSC Szekszárdtól  ZTE-hez igazolt. Így Attilának kézenfekvő megoldás lett, hogy a következő szezonban a Hoya-Pannon Egyetem Veszprémhez igazoljon. Hege 2 bajnoki címmel a zsebében távozik tőlünk.

Jilling László – Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
A 29 éves irányítónk 5 szezon után határozta el, hogy klubot vált. Elsősorban a jobb munkalehetőségek miatt távozott a veszprémiekhez, valamint a kevésbé eredményes tavalyi szezon miatt sem feltétlenül döntött a maradás mellett. Laci szintén 2 bajnoki címmel követi Hegedűst a bakonyiakhoz.

Somogyfoki Szabolcs – TF Budapest
A tavalyi szezonban érkezett játékos 1 év után hagyja itt a völgységi alakulatot. A Pécsi Tudományegyetemen az idén politológiai szakon végzett centerünk Székesfehérváron kapott állást, ezáltal számára szerencsésebb megoldás a kosárlabda pályafutását Budapesten folytatni.

Osiyemi Adebayo – Bajai Bácska FKE
Az 1997-es születésű játékossal nem sikerült megegyezni a folytatásról, így ő a következő szezontól a bajaiakat erősíti. “Ádi” tavaly szezon közben érkezett kezdőnek bedobó posztra, viszont rögtön az első meccsén sérülést szenvedett, így nehézkesebben ment a beilleszkedése, de így is voltak jó meccsei.

Papp Péter – Kaposvári KK
Peti távozása nem érte a klubot váratlanul, hiszen eleve úgy szólt vele a megállapodás, hogy a 2015/16-os szezon végéig erősít bennünket. Ő is szezon közben érkezett februárban az NB/I A csoportos Kaposvártól a több játéklehetőség reményében. Jövőre visszatér a kaposvári egyesülethez.

Szavai Péter – Petőfi SE
Szavai szintén egy évet töltött nálunk, amelynek során nem igazán tudta beverekedni magát a felnőtt csapatba, így kevés játéklehetőséget kapott. Elsősorban az U20-as csapatban volt fontosabb szerepe. A nyár folyamán megakadtak vele a tárgyalások, így az NB/II-es bajnokságban folytatja a pécsi Petőfi SE csapatában.

Jan Pavlik – visszavonul
A cseh születésű irányítónk Papp Péterhez hasonlóan februárban érkezett a csapathoz. A korábban Pakson alapembernek számító Pavlik végleg felhagy az aktív kosárlabdázással, a továbbiakban szakosztályvezetőként tevékenykedik  az Atomerőmű SE-nél.