Jó játékkal sima győzelem a rangadón!

Az utóbbi évek alapján egy nagyon nehéz mérkőzésre lehetett számítani pénteken a Tehetséges Fiatalok-BP ellen. A fővárosiak ebben az idényben is veszélyes ellenfélnek számítanak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 4-1-es mérleg, amivel Zombára érkeztek. Egyetlen vereségüket az MTK Törökbálint ellen szenvedték el, miközben legyőzték idegenben többek közt a MEAFC csapatát is. Különleges mérkőzés volt ez Somogyfoki Szabolcsnak, aki tavaly még az aktuális ellenfelet erősítette, mielőtt visszatért volna Bonyhádra.

Volt csapata ellen a bizonyítási vágytól fűtött Somogyfoki Szabi remekül kezdte a találkozót. A csapat első 11 pontjából 8 az ő nevéhez fűződött. A jó teljesítményének hála minimális előnyt dolgoztunk ki a TF ellen. Habár Filipovic pontjainak köszönhetően átvették a vendégek a vezetést, azt nem tudták megtartani a negyed végére, mert Gombos a padról beszállva jól és ponterősen irányította a csapatot. A mérkőzés végkimenetele szempontjából a 2. negyed volt a kulcs. Rögtön egy 14-0-ás 4 perccel indítottuk a játékrészt, és az előnyünkre a félidő előtt még rápakoltunk pár pontot Somogyfoki Peti jóvoltából. Ezzel megnyugtató, 18 pontos fórral vártuk a folytatást.(47-29)

A szünet után kialakult az addigi legnagyobb differencia a két csapat közt. 25 pontos előnynél már nem volt kérdés, hogy ki hagyhatja el győztesen a pályát. A 2. félidőre már Beák is megtalálta a dobóformáját, amivel azért közelebb zárkóztak a vendégek. Ettől függetlenül egy percig nem forgott veszélyben a könnyed hazai siker. A végére azért kiengedtünk kicsit, de 10 ponton belülre nem kerültek a fővárosiak.(76-65)

Egyértelműen a szezon eddigi legjobb játékát produkálták a fiúk. Végig jó tempót diktáltunk, sokszor leindítottuk a TF-et, és jó hír az előző héthez képest, hogy a védekezésünk is összeállt. Hódmezővásárhelyen 96 pontot kaptunk, ezen a meccsen viszont 70 pont alatt tartottuk a fővárosiakat. 19 dobott pontjával Somogyfoki Peti volt a legponterősebb játékosunk, míg Szabi az idénybeli legjobb játékát hozva 14 pontig jutott.

Folytatás pénteken Miskolcon, ahol a MEAFC fogad majd bennünket. A maihoz hasonló teljesítményre lesz szükségünk az első idegenbeli győzelmünk megszerzéséhez.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – Tehetséges Fiatalok BP 76-65 (18-18 ; 29-11 ; 16-20 ;13-16)

Kezdő: Somogyfoki P. 19/3 – Baki 10/3 – Gébert 2 – Faragó 5/3 – Somogyfoki Sz. 14
Csere: Kovács – ; Gombos 11 ; Tömösváry 6 ; Pechár – ; Fetzer – ; Dávid – ; Jilling 9/9

Hajrá Knipl Kft. Bonyhádi KSE!