Továbbra sem megy idegenben!

Az idény egyik leghosszabb túrája várt a csapatra pénteken, mivel a miskolci székhelyű MEAFC otthonába látogattunk. A több, mint 5 órás út után minden probléma nélkül megérkeztünk a mérkőzés helyszínére. Aktuális ellenfelünk a tavalyi bajnokságot a 4. helyen zárta, míg idén velünk megegyező mérleggel álltak a mérkőzés előtt a tabella felső harmadában. A csapattal ezúttal Baki nem tartott iskolai elfoglaltsága miatt.

A találkozó a hazaiak triplájával kezdődött, majd újabb 2 távoli kosárral villámrajtot vett a MEAFC. A mi első kosarunkra több, mint 2 percet kellett várni, amikor Tömösváry talált be közelről. A folytatásban a miskolciak hibáit jól kihasználva zárkóztunk fel a negyed végére, Somogyfoki Peti duplájával minimálisra csökkent a különbség.(14-13)

A 2. játékrész eleje sem a mi szánk íze szerint alakult. 3 hazai kosár után Morgen Frigyesnek időt kellett kérnie a soraink rendezése érdekében. A rövidebb szünet jót tett a csapatnak, 1 pontra ismét felzárkóztunk, sőt még büntetőink is voltak a vezetés átvételére, de azokat nem értékesítettük. A félidő vége azonban bonyhádi leolvadást hozott. Az eddig teljesen kiegyenlített találkozón a hazaiak hirtelen 10 pont fölé növelték az előnyüket, aminek nagy része a szünetre is megmaradt.(38-29)

A 3. negyed kevésbé élvezhető játékot hozott. Rengeteg volt a játékmegszakítás, illetve a sok büntető miatt eléggé elhúzódott ez a 10 perc. Többször megpróbáltunk felzárkózni a Szögi vezette miskolciakra, de amikor látótávolságon belülre kerültünk, az ellenféltől mindig jött a válasz. Az üldözőversenyből, illetve a büntetőpárbajból a negyed végén ismét mi kerültünk ki rosszabbul. 10 pontos hátrányban fordultunk rá a záró játékrészre.(59-49)

Az utolsó negyedben 66-56-os állásnál egy bonyhádi időkérést követően  Faragó triplájával, majd Gombos és Somogyfoki gyors kosarával 3 pontra megközelítettük a riválist. Sőt 2 perccel a vége előtt már csak két pont volt a két csapat közt. Ekkor azonban Szögi egy ziccerrel és szerzett labdával lezárta a találkozót. A MEAFC a végjátékot rutinosan lehozta, a végén a büntetőkkel pedig 10 pontos sikert arattak a hazaiak.(84-74)

Ezúttal sem sikerült behúzni az első idegenbeli győzelmet. Voltak jó periódusaink, de a játék képe alapján megérdemelt volt a miskolci győzelem. Ezt jól mutatja az a tény, hogy a találkozón egy percig sem vezettünk. A legeredményesebb bonyhádi játékos Tömösváry volt 21 ponttal. Folytatás november 8-án szerdán, amikor a Vasas csapata érkezik a zombai sportcsarnokba.

MEAFC – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 84-74 (14-13, 24-16, 21-20, 25-25)

Kezdő: Somogyfoki P. 10/3 – Gébert 2 – Kovács 8/6 – Faragó 11/3 – Tömösváry 21/6
Csere: Gombos 9 ; Somogyfoki Sz. 8 ; Pechár – ; Fetzer – ; Jilling 5/3

Hajrá Knipl Kft. Bonyhádi KSE!