Vereség az első idegenbeli bajnokin!

A két hazai győzelem után az első idegenbeli mérkőzésre készültünk szerdán a PVSK-Kronosz Kiadó ellen. Tudtuk, hogy a pécsiek otthonában győzni senkinek sem egyszerű, illetve Somogyfoki Szabolcs távolléte sem könnyítette a dolgunkat. A magasember az előző mérkőzésbeli kiállításárt kapott 1 meccses eltiltása miatt volt kénytelen a padról végignézni a mérkőzést. Helyette Faragó Péter került be a kezdő csapatba az idényben először.

Viszonylag sok pontos, kiélezett csatának indult a találkozó. Az első félidőben nem igazán tudott egyik csapat sem nagyobb előnyt kiépíteni. Hazai oldalon elsősorban Dragasevic volt tarthatatlan, míg nálunk leginkább Faragó volt az, aki konzisztensen szállította a pontokat. Az első negyedet egy pontos előnnyel zártuk, de szinte minden egyes támadás után változott az előnyben lévő csapat kiléte. A 2. negyed közepén döntetlen állásról 6 ponttal meglógtak a vendéglátók, de a félidő hajrája nekünk sikerült jobban, így Baki duplájával minimális előnnyel vonulhattunk az öltözőbe. A 3. negyedben valami megtört a játékunkban. A játékrészt még zsinórban dobott 4 ponttal kezdtük, onnantól kezdve viszont nem túl gyakran látott leolvadás következett. A fennmaradó 7 percben mindössze 6 pontra voltunk képesek, azt is Faragó szállította két triplával. A hullámvölgyünket tökéletesen kihasználták a hazaiak, amíg mi szenvedtünk, ők rendre betaláltak. Kétszer is 11-0-ás rohanást produkáltak ebben a 10 percben, amivel 17 ponttal megnyerték a negyedet. A záró játékrészre tudtuk rendezni a sorainkat, előbb 10 ponton belülre kerültünk, majd 4 egységre is megközelítettük a PVSK-t, de idő hiányában nem volt esélyünk a fordításra.

A csapat kissé fásultnak és enerváltnak tűnt, ilyen játékkal a pécsiek ellen idegenben nem lehet nyerni. Faragó Péter szezonbeli legjobb mérkőzését hozta a maga 26 pontjával, közte 6 triplával, rajta kívül még Tömösváry jutott 10 pont fölé 12 lepattanóval. Az ellenfélnél Demeter 2 gólpassz híján tripla-duplát jegyzett, amivel nagyban hozzájárult az első vereségünkhöz.
Videós összefoglalónk természetesen most sem marad el,íme:

PVSK-Kronosz Kiadó – Knipl Kft. Bonyhád KSE 78-72 (22-23 ; 12-12 ; 27-10 ; 17-27)

Kezdő: Somogyfoki P. 10/3 – Baki 8 – Gébert 3 – Tömösváry 14 – Faragó 26/18
Csere: Kovács 3 ; Gombos 5/3 ; Sümegi – ; Pechár 3/3 ; Fetzer –

Sok idő nincs a búslakodásra, ma már esély nyílik kijavítani ezt a botlást. Hazai pályán fogadjuk a tavalyi 13. helyezett Nagykőrös csapatát. Aktuális ellenfelünk 1 győzelemmel és 2 vereséggel a tabella alsó felében található. Első mérkőzésükön hazai pályán a TF-től kaptak ki, amit egy idegenbeli vereség követett Miskolcon. Szerdán azonban a Vasas legyőzésével megszerezték első sikerüket is a szezonban. Idegenben még nyeretlen, bízunk benne, hogy nem Zombán fog megszakadni ez a sorozat. A találkozó 19:30-kor kezdődik, amit felvezet az u20-as mérkőzés 17:30-tól. Ahogy már meghirdettük, most is szurkolói buszt bocsátunk a rendelkezésetekre. Reméljük, minél többen kilátogattok Zombára, hogy győzelembe hajszolhassuk a fiúkat.

Hajrá Knipl Kft. Bonyhádi KSE!