Egyre mélyebb a gödör!

Újabb nehéz megmérettetés várt a csapatra pénteken a törökbálinti Sportközpontban. Zsinórban elveszített két mérkőzéssel a hátunk mögött utaztunk a fővárosba, hogy elhozzuk a 2 pontot az MTK Törökbálint otthonából. Az aktuális forma és a korábbi évek tapasztalatai alapján nem mi számítottunk a találkozó esélyesének, ettől függetlenül joggal reménykedhettünk egy kiélezett csatában. A törökbálintiak hazai pályán mindig is veszélyesek voltak, idén sincs ez másképp. Eddig csak a MEAFC tudta győztesen elhagyni a parkettet az MTK vendégeként.
Morgen Frigyes edző továbbra sem számíthatott Tömösváry Máté játékára, így Fazekasnak adatott meg a lehetőség, hogy bizonyítson a “nagyoknál”.

A találkozó 2 gyors bonyhádi kosárral indult Kovács, illetve Somogyfoki duplájával. Egészen 10-10-es állásig tartottuk magunkat a házigazdákkal, de onnantól kezdve nem sok esélyt adtak nekünk. A negyed közepétől egy 19-4-es szakasz következett a hazaiak javára, közte egy 12-0-ás periódussal, ami meg is pecsételte a sorsunkat. A 2. negyed 5. percében a gólcsendet Gébert törte meg egy duplával. Addig egyáltalán nem esett kosár a játékrészben. Próbáltunk tartani a 15 pont körüli különbséget, hogy még lőtávolon belül maradjunk a 2. félidőre. Ez kevésbé sikerült, mivel már 20 pontra nőtt a két csapat közti differencia a nagyszünetre.(42-22)

A 3. negyed 7. percében alakult ki a legnagyobb különbség a hazaiak javára, amikor 58-31-et mutatott az eredményjelző. A lényegi kérdések már a 3. negyedben eldőltek. Nem csak az eredmény, hanem a mutatott játék is kiábrándító volt. Baki már a 3. játékrész közepén kipontozódott, de ennek nem volt nagy hatása a hátralévő játékidőre. Az utolsó negyed a Vasas elleni mérkőzéshez hasonlóan gyakorlatilag eseménytelenül zajlott olyan értelemben, hogy a csapatok a találkozó végét jelző dudaszót várták. A végére még 20 ponton belülre zárkóztunk, de ez leginkább a hazaiakon múlott, akik már nem tették annyira oda magukat.(75-56)

Egy olyan mérkőzésen, ahol mindössze 1 játékosunk érte el legalább a 10 pontot, felesleges foglalkozni a jobb egyéni teljesítményekkel, mert nemigen volt. Arra a tényre viszont mindenképp szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy 60-34! arányban elveszítettük a lepattanó csatát, és gyakorlatilag mindenhonnan nagyságrendekkel jobban dobtak a hazaiak.

Ezzel a vereséggel a 3. találkozónkat veszítettük el zsinórban, míg az idegenbeli mérlegünk 0-4. A tabellán visszaestünk a 9. helyre, ami már nem elegendő a felsőházi rájátszás eléréséhez. Hosszú még a szezon, de az látszik, hogy jelenleg mély gödörbe került a csapat. Óriási formajavulást kell mutassunk ahhoz, hogy egyáltalán megszorongassuk a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatát, akik a 2. helyen tanyázva fogadnak majd minket pénteken.

MTK Törökbálint – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 75 – 56 (29-14, 13-8, 20-16, 13-18)

Kezdő: Somogyfoki P. 6 – Kovács 8 – Baki 2 – Jilling 3/3 – Somogyfoki Sz. 10/3
Csere: Gombos 8 ; Fazekas. 9 ; Pechár 6/6 ; Fetzer – ; Dávid – ; Gébert 4

Hajrá Knipl Kft. Bonyhádi KSE!