Folytatódik a vesszőfutásunk!

Igencsak foghíjas kerettel vágtunk neki szerdán a győri útnak, hogy borsot törjünk a hazai pályán eddig még veretlen Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC orra alá. Iskolai tanulmányai miatt nem tudott a csapattal utazni Fetzer és Pechár, valamint Tömösváry sem volt még játékra alkalmas állapotban. A helyzetünket tovább nehezítette, hogy habár Kovács tudta vállalni a játékot, de ő sem volt teljesen egészséges. Ami a kezdő csapatunkat illeti, ezúttal az előző fordulóval ellentétben Jilling és Kovács került be, míg Gombos és Gébert a kispadról szállt be.

A korábbi fordulókhoz hasonlóan a már-már szokásos első negyedet produkálta a csapat Győrben is. Az első percekben még úgy ahogy tartottuk a lépést a vendéglátókkal, de a játékrész közepétől ők tudták átvenni a kezdeményezést. Ezt a 10 percet egy 15-4-es etappal zárták, amivel hamar kétszámjegyűre növelték az előnyüket. (27-15)

A 2. játékrész elején a feljavult védekezésünknek köszönhetően látótávolságon belülre kerültünk. Már 4 pontra csökkentettük a hátrányunkat, amikor a hazaiak ismét elléptek majdnem 10 egységgel. Ebben az időben a győriek leginkább a büntetővonalról tudtak betalálni, míg a mi támadójátékunk nagyon akadozó volt. A nagyszünetre visszaállt az első negyed végén kialakult differencia, így 11 pontos hátránnyal vonultunk az öltözőbe.(46-35)

A 3. negyed sokáig érdemi változást nem hozott a játékban. Eleinte felváltva estek a kosarak, amivel a 8-10 pontos különbség állandósulni látszott. Ebből a stagnáló állapotból aztán mi kerültünk ki jobban, azzal, hogy a játékrész második felében a hazaiak mindössze 1 ponttal terhelték a gyűrűnket, amíg mi elsősorban Somogyfoki Szabi révén folyamatosan zárkóztunk fel. A védekezésünk stabilitását és agresszivitását jól mutatja, hogy ebben a 10 percben összesen 6 pontot kaptunk. (52-48)

A záró felvonás elején még át is vettük a vezetést egy rövid ideig, de ekkor sajnos Gáll egy triplával előbb kiegyenlített, majd át is vették a hazaiak a vezetést. Ami ezután történt – amit kikockázva is láthattok – teljes mértékben megváltoztatta a mérkőzés és a végkifejletet is.

Baki Sanyi egy védőlepattanót igyekezett megszerezni ám a hazai Geiger Bálint sportszerűtlen módon először földre vitte az „ötösünket”  majd a nyakát szorítva a földről sem engedte felállni játékosunkat. Tömegjelenettel folytatódott az incidens, amikor Bakiról próbálták lehúzni a hazai játékost. A nagy kavalkád végeredménye, két bonyhádi és egy győri kiállítás. Baki mellett Somogyfoki Péter is a kiállítás sorsára jutott. A hazaiaknak nem is kellett ennél nagyobb lökés, minthogy elveszítettük két alapemberünket az amúgy is ezen a mérkőzésen elég szűkös rotációból, 19 pontot szerzettek megválaszolatlanul. Majdnem 5 percen keresztül képtelenek voltunk kosarat szerezni, amivel minden esélyünk elszállt a győzelemre. A hajrában még kicsit kozmetikáztunk az eredményen, de a 19-0-ás etap megpecsételte a sorsunkat. (80-67)

A BKSE tehát zsinórban a 6. mérkőzését is elveszítette. A problémát tovább tetézi, hogy egy kisebb kakaskodás után Bakit és Somogyfoki Petit is kiállították a találkozóról, ami azt jelenti, hogy jó eséllyel a Budapest Honvéd elleni találkozón rájuk nem számíthatunk majd. A statisztikát böngészve ismét eléggé szembetűnő adat, hogy 15 lepattanóval többet szedtek a hazaiak, ami rávilágít arra, hogy mekkora szükségünk is lenne Tömösváry játékára. Továbbá a győriek csapatjátékban is felülmúltak minket. Amíg mi 9 gólpasszt osztottunk ki, addig ők 23-at, tehát sokkal jobban mozgatták a csapatot, találták meg egymást. Sok idő nincs a pihenésre, mert január 5-én már fogadjuk a Budapest Honvéd együttesét remélhetőleg már Tömösváryval a sorainkban.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 80 – 67 (27-15, 19-20, 6-13, 28-19)

Kezdő: Somogyfoki P. 16/3 – Kovács 7/3 – Baki 7/3 – Jilling 7/3 – Somogyfoki Sz. 10
Csere: Gombos 14/3 ; Fazekas. – ; Gébert 6 ; Tömösváry – ; Major –

Hajrá Knipl Kft. Bonyhádi KSE!