Fontos rangadót nyertünk a Vásárhelyi Kosársuli ellen!

Az alsóházi rájátszás elkerülése szempontjából nagy jelentőséggel bírt a pénteki hazai forduló a Vásárhelyi Kosársuli ellen. Az ellenfél az utolsó helyen szerénykedett idegenbeli győzelem nélkül, és az esetleges legyőzésükkel végleg leszakíthatnánk őket és tapadhatnánk a felsőházért harcoló együttesekre. Hazai pályán először ezen a meccsen léphetett pályára a szerb idegenlégiós, Bojan Lazic, valamint a másik új szerzemény, az NBI A csoportos Kaposvárból érkező Grebenár Péter is.

Az első negyedben a Baki-Tömösváry duó szállította a pontokat, az ő jó játékukkal gyorsan el tudtunk lépni a vendégektől. Egy pár perces kihagyás után már a Vásárhelynél volt az előny, de a játékrész végén egy 8-0-ás etappal visszavettük a vezetést.(23-20)

A 2. negyed közepén magabiztosan játszva fokozatosan növeltük az előnyünket, előbb 10 majd pár perccel később már 14 pont is volt a javunkra a differencia. A nagyszünetre megnyugtató 9 pontos előnnyel vonulhattunk.(49-38)

A nagyszünet után a fiúk mondhatni az öltözőben maradtak. Mialatt mi 4 pontot szereztünk, addig a vendégek 15 egységet rámoltak be. A negyed vége viszont nekünk sikerült jobban, Jilling remek játékával 4 pontos előnnyel fordulhattunk az utolsó 10 percre.(70-66)

A záró játékrész már az idegek harcáról szólt. Szinte végig mi voltunk előnyben, de a vendégek szinte minden kosarunkra válaszolni tudtak. Az utolsó percben 4 pontos vezetésnél kezdődött meg a büntetőpárbaj. Jilling az utolsó kivételével magabiztosan értékesítette azokat, így habár  a vásárhelyieknek volt labdájuk az egyenlítésre, azzal nem tudtak élni.(93-90)

Ezzel a sikerrel a tabellán a 12. helyet, de egy újabb győzelemmel akár a 8.-ra is felléphetnénk, ami már felsőházi rájátszást ér. Külön ki szeretnénk emelni Jilling Lászlót, aki 23 pontjával az eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a szezonban, de Baki 22 pontja, és a Somogyfoki (14 pont, 8 lepattanó)-Tömösváry (14 pont, 6 lepattanó) duó jó játéka is elengedhetetlen volt a győzelemhez. Ami az új játékosokat illeti, még szokniuk kell a pályát és a rendszert, de biztosak vagyunk benne, hogy hasznos tagjai lesznek a csapatnak a szezon hátralevő részében.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – Vásárhelyi Kosársuli 93 – 90 (23-20, 26-18, 21-28, 23-24)

Kezdő: Somogyfoki P. 14 – Tömösváry 14 – Baki 22/3 – Lazic 7/3 – Somogyfoki Sz. 12/3
Csere: Jilling 23/6 ; Pechár – ; Csobán – ; Dávid – ; Kovács 1 ; Grebenár – ; Fetzer –

Hajrá Knipl Kft. Bonyhádi KSE!