Tartalékosan nem tudtunk meglepetést okozni!

Az NBI B Piros csoportjának 19. fordulójában nem várt ránk könnyű mérkőzés a TF-Basketball Players vendégeként figyelembe véve az előzményeket. Egyrészt a bajnokság 3. helyezettje ellen alapból nem egyszerű nyerni, akik ráadásul előző 6 meccsüket megnyerték, amivel ők rendelkeznek a jelenlegi leghosszabb győzelmi szériával. Másrészt betegségek tizedelték meg a csapatot az egész hét folyamán, azaz nem éppen topformában érkeztünk meg a fővárosba. Betegség miatt Morgen Frigyes edző nem utazott a csapattal, de Bojan Lazic és Somogyfoki Szabi sem vállalta a játékot, illetve Gébert még mindig nem épült fel a sérüléséből.

Az első negyed leginkább hazai fölényt hozott. A vendéglátók 9-2-vel nyitottak, csak 4 perc elteltével tudtuk rendezni a sorainkat. Előbb Baki kosaraival, majd egy Somogyfoki Peti és Pechár triplával zárkóztunk a TF-re.(20-15)

A 2. játékrészben talán az egész szezon egyik legrosszabb negyede volt részünkről, annak ellenére, hogy a védekezésünkkel nem volt komolyabb probléma. Ez alatt a 10 perc alatt mindössze 6! pontot voltunk képesek szerezni, ami sokat elárul a támadójátékunkról. Ennek következtében a nagyszünetre 16 pontos hátránnyal mehettünk.(37-21)

A 2. félidő már jóval biztatóbb játékot hozott. Rendre betaláltunk az ellenfél gyűrűjébe, csak sajnos az első félidőben összeszedett hátrányon csekély mértékben tudtunk faragni. Nagyjából állandósult a 15-20 pont körüli differencia. (56-43)

Az utolsó negyed elején a lényegi kérdések eldőltek. 59-47-es hazai vezetésnél a fővárosiak egy 8-0-ás futással lezárták a találkozót. Az utolsó percekben még valamelyest kozmetikáztunk az eredményen, és visszajöttünk 20 ponton belülre, de végül sima vereség lett így is a vége.(77-60) Youtube csatornánkon visszanézhető a teljes mérkőzés!

A meccs képe alapján reális esélyünk nem igazán volt a győzelemre, de ez annyira nem meglepő azáltal, hogy 3 alapemberünket nélkülöznünk kellett. A vereségben leginkább a 22 eladott labda, illetve a gyengébb dobóformánk játszott leginkább közre. Két játékosunk jutott 10 pont fölé, nevezetesen Somogyfoki Peti (17 pont, 11 eladott labda) és Tömösváry (14 pont, 7 lepattanó). Folytatás pénteken a MEAFC ellen, ahol nagy szükség lenne a győzelemre az alsóházi rájátszás elkerülése miatt.

Youtube csatornánkon visszanézhető a teljes mérkőzés!

TF-Basketball Players – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 77 – 60 (20-15, 17-6, 19-22, 21-17)

Kezdő: Somogyfoki P. 17/9 – Tömösváry 14 – Baki 6 – Jilling 8/6 – Kovács 3
Csere: Fetzer 6/6 ; Grebenár 3 ; Csobán – ; Pechár 3/3 ; Major – ; Fazekas – ; Lazic –

Hajrá Knipl Kft. Bonyhádi KSE!