U20 – a szezon értékelése

A Bonyhádi KSE U20-as csapata az évben a Békés elleni mérkőzésen állt legközelebb a győzelemhez, ahol 5 pontos vereséget szenvedett csupán. Az átlagosan 55 pontot dobó csapat edzője, Rutkai Péter így értékelte a szezont:

“Sajnos győzelem nélkül hoztuk le ezt a bajnoki szezont, ami több okra is visszavezethető. Több akadémia, illetve akadémiai szintű utánpótlás csapat indult a piros csoport U20-as bajnokságában, akikkel természetesen nem tudtuk felvenni a versenyt.
Az a pár csapat ellen, akik ellen lett volna esélyünk szerezni 1-2 győzelmet, pedig sosem tudtunk kiállni teljes kerettel, vagy hiányzott egy kis szerencse, rutin, koncentráció. Pedig megérdemelték volna a srácok!
De hát ez nem kívánságműsor, annyit tudunk kivenni belőle, amennyit beletettünk. Voltak változások év közben a keretben, Fazekas Viktor és Hadnagy Bence is Dombóvárra igazolt, Pechár Patrikot pedig egy bokasérülés miatt elveszítettük, helyettük érkezett Csapó Tomaj és Takács Arnold Dombóvárról, (valamint Varga Edvin és Tarnóy Áron Paksról) akik próbáltak segíteni a csapaton, de nem tudtak jönni rendszeresen, dombóvári elfoglaltságuk miatt.
A képességbeli határainkon túl, ez egyébként is a legnagyobb problémánk volt egész évben, hogy kevesen, voltunk az edzéseken így a figurális játékokat nem tudtuk gyakorolni, talán csak 2-szer az évben. Ez, valamint az ebből eredő összeszokottság hiánya látszott a meccseken. Heti 2 edzés amúgy is nagyon kevés, de mi sajnos erre sem tudtuk megoldani, hogy ezeken mindenki ott legyen. Így pedig lehetetlen csapatjátékot játszani, pláne fejlődni benne!
Kár, mert egyébként egy jó társaság volt és mikor tudtunk pár edzésen minőségi edzésmunkát végezni, utána látszott egyből az eredménye a meccsen is. De ez sajnos nem sokszor valósult meg, pedig külön logisztikai konferencia folyt legtöbbször az edzések előtt, hogy Paksról, Dombóvárról, Szekszárdról, Bajáról, ki, hogyan jut el és haza az edzésről.
Én ettől függetlenül emelem a kalapomat a srácok előtt, mert tudom, hogy nekik is nagyon nehéz volt végigcsinálni ezt az évet így, és becsülöm bennük, hogy nem adták fel! Remélem, hogy aki jövőre is marad több sikerben részesül!”