U16, U18 – A SZEZON ÉRTÉKELÉSE

Sinisa Ugrinic a 2016/17-es idényben felnőtt keretünkben játszóként „csöppent” bele az U16/18-as csapat edzői munkájába. Idén már ő vezette a kadett és junior korú fiatalokat, és az alábbi szavakban foglalta össze az év termését.

A kadett korosztályban sikerült felnevelni egy olyan csapatot, akik az elmúlt éveket tekintve a legsikeresebbnek mondhatóak. A regionális bajnokságban az alapszakaszt megnyertük, majd a Dél-Nyugati Régió “A” csoportjába, egy erős mezőnybe kerültünk. Itt már „kevesebb babér” termett, de rengeteget tanultunk, fejlődtünk.

Az edzésmunkáról kiemelném, hogy amikor egy-egy fontos mérkőzés előtt hétvégi edzést tartottam, a kezdeti meglepődést a lelkes felkészülés váltotta fel (nekik szokatlan volt még a hétvégi felkészülés), megvolt a motivációjuk, volt, hogy akár vasárnap is 15 gyerekkel tudtam készülni.

Az U16-os bajnokság mellett számos kadett játékosom játszott fel a junior csapatba, ahol ugyan csupán két győzelmet tudtunk szerezni az év során, de az a pozitív oldal, amit ez a részvétel jelentett, pár év múlva fog megmutatkozni igazán. Egy erős mezőnyben, nehéz ellenfelek ellen kellett helytállni, a fiatalok látják, tapasztalják a magasabb szintet, és ehhez a magas léchez igazítjuk az edzésmunkát is. Érzik, hogy kell a befektetett munka, hogy fizikálisan is fel kell nőni az U18-hoz.

Kiemelném még, hogy edzett velünk néhány serdülő fiatal is, akik még a kadett mérkőzésekhez is hozzá tudott tenni. Gratulálok a srácok egész éves elhivatott munkájához, és innen folytatjuk jövőre, felvértezve az idei idény minden pozitív és negatív tapasztalatszerzésével.