Sok fiatallal vág neki a szezonnak a Bonyhád

A teol.hu cikke:

A Ceglédi KE vendégeként pénteken kezdi meg az NB I/B Zöld csoportjának küzdelmeit a Knipl Kft. Bonyhádi KSE (18.30 óra). A csapattól távozott az irányító, Somogyfoki Péter, míg Papp Péter személyében az élvonalat is megjárt magasember érkezett.

– Sok fiatal, 19-20 év alatti játékos alkotja a keretet, köszönhetően az Atomerőmű SE-vel való együttműködésnek. Az edzőmeccseken is kitűnt, hogy Papp Péter érkezésével minden tekintetben előrébb léptünk, ő vezére lehet a csapatnak – fogalmazott Morgen Frigyes. – Jóval eredményesebbek szeretnénk lenni a Zöld csoportban, mint voltunk a Pirosban, de tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem lesz egyszerű. Jó pár csapat erősödött a nyáron, több lehetőségük van az edzésre, ráadásul mi még csak szokjuk ezt a légkört – tette hozzá a bonyhádiak vezetőedzője.

Morgen Frigyes bízik benne, hogy lelkesedésükkel meglepetést tudnak okozni az ellenfeleknek.

– Nehéz jóslásokba bocsátkozni, hogy mely csapatok érhetnek majd oda a tabella elején, és küzdhetnek a feljutásért. Minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni, másképpen nem is lenne értelme nekiindulni a bajnokságnak. Ehhez viszont kellő motivációra lesz szükség, minden találkozót presztízsként kell felfogni. Ha nem így lesz, alul fogunk maradni – szögezte le a vezetőedző.

Edzőmeccseket a Piros csoportos PVSK-val és a Bajával, valamint az ASE-val játszottak a völgységiek. Erről Morgen Frigyes elmondta, igyekeztek erősebb ellenfeleket választani, felmérve a „pozíciójukat”. Megjegyezte: idővel reméli, sikerül egy szintre jutniuk velük.

– Egy éve együtt készül a keret, azonban a viszonylagosan kevés edzéslehetőség nem a mi malmunkra hajtja a vizet. Azt gondolom, hogy jó kis közösséget alkotnak a srácok, de, hogy ez mire lehet elég, az a bajnokság során kiderül. Szeretnénk minél előbb végezni, azonban az erősorrendről, illetve a csapatok játéktudásáról majd csak pár forduló elteltével kapunk képet. Az biztos, hogy a fiúk mindent meg fognak tenni a győzelemért – mondta Darabos Péter, a Bonyhádi KSE ügyvezető elnöke. – Az biztos, hogy a felkészülés során folyamatosan javuló tendenciát mutattunk, az utolsó, Piros csoportos PVSK elleni felkészülési mérkőzésünket már sikerült megnyernünk – fogalmazott, hozzátéve, az első ellenfelük, a Ceglédi KE is újonc a csoportban, de amíg a BKSE egyel lejjebb, ők egy osztállyal feljebb szerepelnek ebben az évben.

Darabos Péter beszélt a klub anyagi hátteréről is. Mint fogalmazott, a helyzet nem jó, de nem is tragikus.

– A TAO támogatásoknak köszönhetően versenyeztetni tudjuk az utánpótlás csapatainkat, utaztatni, illetve ruháztatni a játékosokat, valamint finanszírozni tudjuk a mérkőzésen közreműködő hivatalos személyeket. Az idei évben 11 utánpótlás bajnokságban vágunk neki a szezonnak, ami az egyesület történetében még nem fordult elő. A város vezetése, amiben tud, segíti az egyesületet, amiért ezúton is szeretnénk hálánkat kifejezni. Azonban, aki bármennyire is érintett a sport, főleg a mai sport világában, annak nem kell ecsetelni, hogy nincs az a támogatás, aminek ne lehetne helyet szorítani a költségvetésben – mondta az ügyvezető elnök.

Mint azt Morgen Frigyes is kiemelte, az új szezonban sok fiatal alkotja majd a Bonyhád keretét, köszönhetően az ASE-vel kötött megállapodásnak. Darabos Péter bővebben elmondta, az utánpótlás-szabállyal sokat küzdöttek az elmúlt időszakban, de, ahogy az előző idényben, úgy idén is remek fiataljaik lesznek. A tavaly náluk pattogtató Pupp Bence, Dorogi Gergő, Jakab Márton paksi trióhoz idén Pajor Dávid is csatlakozik. Azonban nem csak a felnőttcsapatnál történt nagy változás.

– Az U20-as csapatunknál is gyökeres változás következett be, hiszen együtt gondolkodva és közös érdekeket szem előtt tartva megállapodást kötöttünk a GYKSE Szekszárddal. Az ötlet egy utánpótlás megbeszélésen vetődött fel. Az eszmecsere arról szólt, hogy hogyan tudnánk a Paks, Szekszárd, Bonyhád háromszögben a legjobban segíteni a fiatalokat abban, hogy a középiskola végéig, vagy annál tovább is tudják űzni a kosárlabdát. Nem szeretnénk, ha a sok-sok év befektetett munkája kárba veszne, hanem akár profi játékosként, akár sportvezetőként, akár edzőként vagy játékvezetőként profitálni tudjanak a fiatalo – zárta Darabos Péter.

A játékoskeret
A Knipl Kft. Bonyhádi KSE játékoskerete a 2019/2020-as szezonban (nevek előtt a játékosok mezszámuk): 00 Baki Sándor, 1 Jakab Márton, 5 Patrik Maskaljević (horvát), 6 Tömösváry Máté, 9 Dorogi Gergő, 10 Pupp Bence, 11 Papp Péter, 13 Somogyfoki Szabolcs, 14 Szinisa Ugrinics (szerb) 15 Pajor Dávid, 24 Csobán Dávid, 41 Gébert Attila. Vezetőedző: Morgen Frigyes. Másodedző: Rutkai Péter.