Sokszor eldönthettük volna, végül egy ponton múlt

Első hazai bajnoki mérkőzés lévén tetemes mennyiségű szurkoló előtt lépett pályára a Bonyhád az Óbudai Kaszások csapatát fogadva.

2019. OKTÓBER 4. | 18:00
2. FORDULÓ
KNIPL KFT. BONYHÁDI KSE – ÓBUDAI KASZÁSOK 95-96 (24-15, 15-34, 31-25, 18-14, 7-8)
Kezdő: Papp 17/6; Pupp 14/6; Somogyfoki 8; Gébert 5/3; Baki 4
Csere: Tömösváry 16; Dorogi 15; Pajor 14/3; Maskaljevic 6; Ugrinic -; Csobán –

 

A kezdo5. hu összefoglalója:

A bonyhádiak számára itt volt az esély a javításra hazai környezetben a Cegléd ellen elvesztett derbi után, de hiába kezdtek jól Pajor Dávidék, a második negyedben nagyon megszórta őket a már a nagyszünetre 20 pont fölé jutó Ondima Olivér fémjelezte óbudai együttes. Hiába nem volt Vámos László ott a Kaszásoknál és szenvedett a dobásával az amerikai légiós, Rosemond, a meccset gyengén kezdő Bencsik Barnabás is rendre megtalálta az utat a gyűrű felé a fordulás után, ráadásul még a rendes játékidő végén is volt esélye megnyerni a csatát a tavalyi bronzérmesnek, ám nem tudtak kosarat dobni, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban idegtépő csata folyt a pályán és még az is belefért, hogy az egyébként óriási védőmunkát belerakó Kovács Marcell két büntetőt elhibázzon a végén, célba ért a magas poszton továbbra is sebezhető, de Van der Meer Lórándtól is nem várt pluszt kapott Saeed Armaghani mester és legénysége, így pedig hiába fiatalabb és tapasztalatlanabb gárda az övék, meg tudták tréfálni idegenben Papp Péteréket.

Kiemelendő teljesítmények:

Bonyhád: Papp Péter (17 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz, 3 szerzett labda, 4 eladott labda – 20 VAL), Tömösváry Máté (16 pont, 14 lepattanó, ebből 6 támadó, 2 szerzett labda, 6 kiharcolt fault – 24 VAL), Dorogi Gergő (15 pont, 6/7 mezőnyből, 8 lepattanó, 6 kiharcolt fault – 28 VAL)

Kaszások: Ondima Olivér (36 pont, 15/23 mezőnyből, 3 lepattanó, 4 szerzett labda – 34 VAL), Bencsik Barnabás (27 pont, 5/9 triplából, 5 lepattanó, 4 szerzett labda, 9 kiharcolt fault – 30 VAL), Steve Rosemond (10 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 2 szerzett labda, 7 kiharcolt fault, 8 eladott labda), Van der Meer Lóránd (12 pont, 4/6 mezőnyből)

Morgen Frigyes: Rendkívül csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült hazai pályán ilyen fantasztikus közönség előtt a mai napon megszerezni az első győzelmet. Megint a végjátékot rontottuk el, kb. az első negyedben volt az a dominancia, és olyan játékkép, amit mi szeretnénk játszani. Második negyedben sajnos megint hibáztunk sokat a védekezésben, csakúgy, mint Cegléden, ezt visszavideózzuk és megpróbálunk rajta javítani. Nehéz mit mondani, dolgozunk tovább, reméljünk, hogy a következőnél már ezeket a végjátékokat a magunk oldalára tudjuk fordítani.

Armaghani Saeed: Úgy gondolom, hogy nagyon színvonalas mérkőzést játszott mindkét csapat, azt hiszem, hogy az első percektől eltekintve kezünkben tudtuk tartani a mérkőzést, és nagyon jó dobószázalékkal dobtunk. A legvégén, amikor nagyon agresszív védekezéssel a Bonyhád feljött és át is vette a vezetést, akkor mindig volt egy ember, akinek helyén volt a szíve és pontot tudtunk szerezni, a hosszabbítást pedig megnyertük.

Legszebb jelenetek:

Képgaléria:

 

Következő mérkőzésünkre a KTE-Duna Aszfalt ellen kerül sor idegenben 2019.10.09-én, melyhez kapcsolódóan nyereményjátékot hirdettünk: