Három negyeden keresztül sikerült diktálni…

…Papp Peti nélkül a negyedik negyedre elfogytunk.

kép: hunbasket.hu

2019. NOVEMBER 23. | 18:30
11. FORDULÓ
Hódtói Sportcsarnok
Vásárhelyi Kosársuli – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 80-72 (11-16, 19-17, 21-19, 29-20)

Tömösváry 15 – Baki 15 – Pupp 14 – Somogyfoki 8 – Gébert 7
Csere: Dorogi 9 – Maskaljevic 4

Tóth Tamás : Ezek a győzelmek a legértékesebbek, amikor nehéz helyzetben, nagyon mélyről sikerült behúzni ezt a rangadót. A kiválóan felkészített Bonyhád három negyeden át kontroll alatt tartott minket, de a második félidei kinti dobásaink és néhány jó védekezés döntőnek bizonyult, így meg tudtuk fordítani az eredményt. Óriásit küzdöttünk, egyben volt a csapat!

A teol.hu cikke:

Papp Péter személyében az egyik fontos láncszeme nélkül volt kénytelen elutazni a Bonyhád Hódmezővásárhelyre, ahol három negyeden keresztül kontrollálta is a mérkőzést, hol kisebb, hol nagyobb előnyt kialakítva, vagy éppen megfordítva az eredmény állását.
A hajrát azonban – a hosszabb padnak köszönhetően – a Zöld csoportban az előző kiírásban elődöntőig jutó vásárhelyi alakulat bírta jobban, ami a völgységiek egymás utáni második vereségébe került.
– Három negyeden keresztül irányítottuk a mérkőzést, azonban csak hét bevethető játékos állt rendelkezésemre a keretből. Ez a záró felvonásban megbosszulta magát, mert kollégám a másik oldalon folyamatosan frissíthetett, tizenketten léptek pályára a hazaiaknál – mondta lapunknak Morgen Frigyes, a bonyhádiak edzője. – A végére fizikálisan elfogytunk, ezt a vendéglátók is megérezték. Több hibával játszottunk, ráadásul nekik beesett néhány bravúros hárompontos, mi pedig nulla százalékkal dobtunk a triplavonalon túlról. Nagyon hiányzott nekünk még egy játékos a rotációból, ennek ellenére elégedett lehetek a játékunkkal. Reális esélyünk lett volna a győzelemre, ehhez azonban nyolc ember kellett volna.

A kezdo5.hu összefoglalója:

A vásárhelyiek borzasztó idényratjtukat követően egyértelműen feljebb tudtak kapcsolni és újabb fontos derbit húztak be hazai pályán, ahol azért három negyeden át szépen tartotta magát a Papp Péter nélküli Bonyhád.

Egyre valószínűbbnek tűik, hogy ebben a mezőnyben egyik gárda sem a rájátszásért, hanem a biztos bennmaradásért küzd majd ebben a kiírásban, bár játékerejüket teintve a viharsarkiakban az idegenbeli szereplést is feljavítva talán még benne van a playoff is, de innentől már nem hibázhatnak ehhez hazai környezetben Tóth Tamás fiai. Az egyéni extrák ma megvoltak hazai oldalon, az öt triplát bedobó Varga Zalán mellett Pavlovics Vuk kreativitása és Hargitai Krisztián palánk alatti stabilitása is nagy segítség volt hazai oldalon.

Kiemelendő teljesítmények:

Hódmezővásárhely: Varga Zalán (21 pont, 7/12 mezőnyből, 5/9 triplából, 5 lepattanó, 3 szerzett labda – 26 VAL), Molnár Bence (18 pont, 5/5 büntetőből, 6 lepattanó, 4 gólpassz, 5 kiharcolt fault, 5 eladott labda – 20 VAL), Pavlovics Vuk (2 pont, 8 gólpassz, 4 szerzett labda), Hargitai Krisztián (8 pont, 9 lepattanó)

Bonyhád: Baki Sándor (15 pont, 5 gólpassz, 5 szerzett labda, 5 kiharcolt fault – 22 VAL), Tömösváry Máté (15 pont, 7/9 mezőnyből, 5 lepattanó – 21 VAL), Pupp Bence (14 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz, 4 szerzett labda, 5 kiharcolt fault – 23 VAL), Gébert Attila (7 pont, 10 lepattanó (ebből 4 támadó)

Legszebb jelenetek: