Meggyőző játék, a végén egy kis izgalommal

Harmadik győzelmét is megszerezte a Bonyhád, a szolnoki út különlegessége pedig az volt, hogy U20-as csapatunk is megnyerte a mérkőzését, így csapataink dupla örömmel jöhettek haza.

2019. NOVEMBER 9. | 15:30

Forrás: hunbasket.hu

8. FORDULÓ
Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
Szolnoki Olajbányász U23 – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 72-76 (7-20, 13-18, 18-17, 34-21)
Dorogi 20 – Pupp 12 – Gébert 10/6 – Maskaljevic 8 – Somogyfoki 8
Tömösváry 9/6 – Ugrinic 4 – Csobán 3/3 – Jakab 2

Szarvas Gábor : Az első negyed impotens játéka rányomta a bélyegét az egész első félidőre. Csak a tripla vonalon túlról próbálkoztunk eredménytelenül. Emellett túl könnyen száguldott át rajtunk a Bonyhád csapata. 18 pontos hátrányunk nem tükrözi az első félidei különbséget. Második félidőben elkezdtünk csapatként támadni, járt a labda és kitoltuk a védekezésünket egész pályára. El kell ismerni győzelmi esélyünk nem volt a mai estén. Gratulálok a Bonyhádnak.

Morgen Frigyes : Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült Szolnokon győzni. Büszke vagyok a játékosaimra. A győzelem kulcsa leginkább az első félidő volt, ahol megfelelő energia szinten játszottunk és magunkhoz képest sokkal agresszívebben tudtuk a védekezést kivitelezni, támadásban végre járt a labda így igazi csapatjáték volt. Reméljük hogy megmarad ez a lendület, és egyre jobb csapattá érik össze a társaság. Gratulálok a Szolnoknak is, mert a 4. negyedben komolyan ránk ijesztettek.

“Ellentétes félidők mérkőzésén a szünetre Dorogi Gergő (20 pont, 6 lepattanó), Pupp Bence (12 pont, 6 lepattanó, 5 eladott labda, 9 gólpassz) és Gébert Attila (10/6 pont, 4-4 lepattanó és gólpassz, 3 szerzett labda), valamint Tömösváry Máté (9/6 pont, 8 lepattanó, 3 szerzett labda) hatékony játékával közel 20 pontos előnyt szerzett a vendég Bonyhád. A kiegyenlített harmadik etap után a záró szakaszban nagyot hajráztak az újfent Rudner nélkül felálló szolnoki fiatalok, akik Pallai Tamás (22/6 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz), Frank Áron (13/3 pont – 14 mezőnykísérlet -, 5 szerzett, 8 eladott labda) és Taiwo Samuel (10 pont – 12 mezőnykísérlet -, 15 lepattanó, 4 eladott labda, 3 blokk) vezérletével az utolsó percben 2 pontra feljöttek, megfordítani azonban nem tudták a találkozót.” (hunbasket.hu)

A kezdo5.hu összefoglalója:

“Az első negyedben valósággal sokkolta a szolnoki fiatalokat az eddig meglepően gyengén teljesítő Bonyhád, mely legjobbja, Papp Péter, valamint kiemelkedő fiatalja, Pajor Dávid nélkül érezett erre az összecsapásra. A lendületet vesztő Olajbányász U23 a végére visszajött, de érdemi győzelmi esélyei nem voltak, így pedig a szezonja legkellemetlenebb vereségét szenvedte el. A kulcs a két vezér, Pallai és Frank dobásainak megnehezítése volt vendég oldalon – ezzel a sikerrel lendületet is vehet a kieső helyekről hosszú idő után elmozduló tolnai alakulat.”

 

Legszebb jelenetek: