Miénk volt a végjáték

Nem volt gond sem a fegyelemmel, sem  a szívvel!

2019. NOVEMBER 13. | 18:00
9. FORDULÓ
Bonyhád Városi Sportcsarnok
Knipl Kft. Bonyhádi KSE – Omnia Pub&Food Békés 87-80 (26-16, 24-26, 17-20, 20-18)

Baki 20/3 – Gébert 16/3 – Maskaljevic 9/3 – Pupp 6 – Somogyfoki 3/3
Csere: Papp 20/12 – Tömösváry 9 – Dorogi 4

Morgen Frigyes: A mérkőzés során végig fegyelmezettek voltak a játékosok, amit elterveztünk védekezésben, azt sikerült kivitelezni, azt gondolom ez volt a mai napon a kulcs. Illetve a lepattanókban sokat javultunk, hiszen erre hívtuk fel a figyelmet az elmúlt hetekből tanulva. Gratulálok a csapatomnak, reméljük, ez még egy lökést ad a társaságnak, és még motiváltabban tudunk dolgozni. Az is meglátszik, hogy ezen a héten kicsit többet tudtunk készülni, és nyilván ez kell ahhoz, hogy előrébb kerüljünk a tabellán.

Balog Vilmos: Úgy készültünk, hogy egy nagyon kemény, férfias mérkőzést tudunk játszani a bonyhádi csapattal, ez maximálisan így is történt. Nagyon jó meccs volt úgy érzem, sajnos megint az első negyedben annyi előnyt szerzett az ellenfél, hogy futottunk végig az eredmény után, és fordítani csak egy-egy pillanatra tudtunk, a mérkőzés vége a hazai csapaté volt. Gratulálok nekik a győzelemhez!

A Kezdo5.hu beszámolója:

“A két tavalyi Piros csoportos gárda derbijén nagyon szorongatott egészen a végéig a Békés, de hiába jött most egy kollektíve jó csapatteljesítmény a viharsarkiaktól, Baki Sándor vezetésével behúzta ezt a meccset saját közönsége előtt a tolnai alakulat. Üde színfolt volt a fiatalok közül Pupp Bence sokoldalú játéka, Gébert Attila kiváló formája pedig továbbra is kitart az egyre jobb edzettségi állapotba kerülő Bonyhádnál. Papp Péterék így már zsinórban három sikernél tartanak, míg Koma Dánielék nem tudnak elmozdulni a kieső zóna közelségéből.”

hunbasket.hu: Az előző évadban még a piros csoportban szerepelő két gárda összecsapásának első negyede után 10 ponttal vezetett a nagyrészt Papp Péter (20/12 pont, 3 gólpassz), Baki Sándor (20/3 pont, 5-5 lepattanó és gólpassz), valamint Gébert Attila (16 pont, 7 lepattanó, 4-4 szerzett labda és gólpassz) eredményes, jó játékára alapozó Bonyhád. A folytatásban inkább a vendég viharsarki alakulat akarata érvényesült, amely szívósan küzdve Koma Dániel (16 pont, 6 lepattanó, 4 eladott labda), Danijel Krsztics (12/9 pont, 3 gólpassz), Lógár Bence (12 pont, 3 lepattanó) és Balog Gábor (11/6 pont, 6 lepattanó) vezérletével a záró etapban többször is kiegyenlített, így bő 2 perccel a befejezés előtt, de a végjátékot 8-1-re nyerve végül a valamivel jobban büntetőző (15/20, 75%, ill. 16/23, 69.56%), lepattanózásban a békésieket 42-31-re felülmúló hazaiak örülhettek.

Képgaléria:

 

Legszebb jelenetek: