Tudunk így is!

Papp és Gébert vezérletével, hajtós, egész pályás letámadásos védekezéssel behúztuk várva-várt második győzelmünket.

2019. OKTÓBER 31. | 18:00
7. FORDULÓ
Bonyhád Városi Sportcsarnok
Knipl Kft. BONYHÁDI KSE – TISZAÚJVÁROSI PHOENIX KK 87-77 (28-21, 23-20, 24-20, 12-16)
Papp 21/6 – Gébert 16/6 – Tömösváry 10 – Pupp 7 – Baki 7
Csere: Dorogi 13/6 – Somogyfoki 9 – Ugrinic 4

Morgen Frigyes : Megnyertük a mérkőzést, számunkra most ez a legfontosabb. Gratulálok a játékosoknak!

Szendrey Zsombor : Megviseltük az irányítónk hiányát, nem volt emberünk, aki magabiztosan átvitte volna ezen a letámadáson keresztül a labdát.Próbálkoztunk mindenben a támadásban, igazából csak szenvedtünk és küzdöttünk. Megérdemelten nyert a bonyhádi csapat, sajnos eladtunk 24 labdát, amivel nehéz mérkőzést nyerni, ellenben nagyon simán ki lehet kapni. Ami talán kiegyenlítette, az a 24 támadólepattanónk, de mind a dobószázalékunk, mind a csapatjátékunk nagyon gyenge volt.

A mérkőzés kérdése az volt: ki jut egyről a kettőre a győzelmek számát illetően. Az első három negyedben pontosabban játszó hazaiak a harmadik etap végére Papp Péter (22/6 pont, 4 szerzett labda), Gébert Attila (16/6 pont – 4/4 dupla, 2/2 tripla, 2/2 büntető), Dorogi Gergő (13/6 pont) és Tömösváry Máté (10 pont, 4 lepattanó) vezérletével 14 pontos előnyt szereztek. A záró szakasz elején volt már 18 pontos is a különbség, és bár a hajrában a Jake Martin (29/9 pont, 15 lepattanó, 5 eladott labda), Kovács Zoltán (13/3 pont, 4 lepattanó, 3-3 gólpassz és eladott labda) és Szilasi Bence (10/3 pont – 12 mezőnykísérlet -, 3 lepattanó, 5 eladott labda) találataira alapozó vendég borsodiak 10 pontra feljöttek, a Bonyhád győzelmét nem tudták kétségessé tenni. (hunbasket.hu)

A kezdő5.hu összefoglalója:

Bonyhádon nem tudott meglepetést okozni a nyeretlenségét az előző héten egy magabiztos hazai sikerrel megtörő Tiszaújváros, amiben azért közrejátszhatott az is, hogy Tóth Viktor továbbra sem egészséges a borsodiaknál – és hogy az A-csoportból igazolt Lajsz Gergely egyelőre nem képes stabilan vezére lenni a gárdának. Ezzel együtt végig tartották magukat a szintén a második győzelmükre hajtó tolnaiak otthonában, akiknél Papp Péter igazolta klasszisát, az élete formájában kosarazó Gébert Attila pedig rontott dobás nélkül volt húzóembere a vendéglátó együttesnek, mely próbál elkerülni a kieső zónából.

Szendrey Zsombor tanítványai nem csak a vereség miatt bosszankodhatnak, de a lehető legrosszabbul jöttek ki ebből a fordulóból, s újra övék a bennmaradásért folytatott harcot nézve a legrosszabb pozíció. Jake Martin hiába hoz folyamatosan kiemelkedő teljesítményt náluk, egyelőre nincs meg a kellő potenciál a keretben ahhoz, hogy a stabil alapjáték mellett hozni tudják a győzelmeket is.

Kiemelendő teljesítmény

Képgaléria:

Legszebb jelenetek: