Győzelem az első hazain!

2020. OKTÓBER 9. | 18:00
2. FORDULÓ
Bonyhád Városi Sportcsarnok

Atomerőmű KSE Bonyhád – EKE Eger KOK 88-60 (20-13, 23-20, 23-17, 22-10)

Pupp 30/3 – Kalmár 16 – Dorogi 8 – Pajor 8/6- Gébert 5/3
Csere: Tömösváry 9 – Verasztó 6/6 – Somogyfoki 5 – Renkecz 1 – Baki

Morgen Frigyes: Azt gondolom összességében, hogy nem játszottunk a mérkőzés egészében jól, voltak jó periódusaink, de nem találtuk igazából a ritmusát, hogy mikor játszunk gyorsan, tranzíciós játékot, és mikor járassuk a labdát zónavédekezés ellen. Zóna ellen nem mindig a legjobban sikerültek a kiválasztásaink, legyen szó passzról vagy éppen dobáskiválasztásról, és azt gondolom, hogy a mai napon nekünk ez a 17 eladott labda nagyon sok volt. Amiben még feltétlen javulnunk kell, az a lepattanók megszerzése, mert ebben a mezőnyben ezzel a szerkezetű csapattal, amivel mi rendelkezünk, ebben eredményesebbnek kell lennünk. Természetesen örülünk a győzelemnek, és készülünk a többi ellenfélre.
Ami az IBM pontokban és a dobott pontokban bár nem látszik, a mai napon kiemelendő, ami munkát beletett Pajor Dávid és Gébert Attila a védekezés tekintetében.

Dr. Váczi Péter: Két kezdőjátékosunk nélkül kellett sajnos elutaznunk Bonyhádra, alacsony szerkezettel, még az első félidőben kezeltük is ezt a szerkezetet, dea második félidőben egyre nehezebben. Természetesen megérdemelten nyert a hazai csapat és gratulálok nekik és sok sikert kívánok. Ugyanakkor megjegyezném, hogy nagyon remélem, hogy Egerben is érezzük majd egy kicsit, hogy hazai pályán játszunk.

 

A kezdo5.hu beszámolója:

Bár hét közben a Hepp-kupából kiesett a Bonyhád a Rátgéber Akadémia ellenében, a bajnokságban továbbra is jól teljesítenek, második meccsüket is megnyerték, méghozzá magabiztos játékkal. Pupp Bencével nem tudtak mit kezdeni az egriek, a fiatal hátvéd 30 pontot termelt, 15 kiharcolt büntetőjéből mind a 15-öt a helyére küldte, emellett 6 lepattanót és 4 gólpasszt is jegyzett mindössze 26 perc alatt, ellenállhatatlanul játszott. Ezt az extrát jól egészítette ki Kalmár Viktor benti játéka, rajtuk kívül pedig még öten értek el legalább 10 VAL-t, kiváló csapatjátékkal győztek. Az egriek az első félidőben még tartották magukat, utána viszont nagyon gyorsan nyílt az olló, támadásban nem tudták tartani a lépést – a 29%-os mezőnymutatón javítaniuk kell a későbbiekben.

Fényképgaléria: