“Mintha kicsit megijedtünk volna a saját árnyékunktól”

SMAFC U20 – Knipl Kft. Bonyhádi KSE U20 86-78 (26-22, 17-20, 18-20, 25-16)

Rutkai Péter: Véleményem szerint egy nagyon jó meccset játszottunk Sopronban, ahol, a végjátékban, ha kicsit szerencsésebbek, vagy rutinosabbak vagyunk, nyerhettünk volna. De így is minden elismerésem a srácoké, akik minden tőlük telhetőt megtettek ezen a meccsen.

Kapartunk védekezésben (13 szerzett labda), de támadásban is szépen járt a labda és megvoltak az üres dobásaink, aminek a hatékonysága is jónak mondható (44%), és megnyertük a lepattanó csatát (38-35-re, amiből 19 támadó pattanó!!!), pedig nem voltunk magassági fölényben. Úgyhogy az akarati tényezőkkel nem volt gond. Magunkhoz képest az eladott labdáink mennyisége is tűrhetőnek mondható (18). Egy kicsit a büntető dobások közötti különbséget túlzónak gondolom, mert a mi 3 kísérletünkkel szemben a hazaiak 25-ször próbálkozhattak.

Viszont így is, egy végig szoros meccset játszottunk a hazai csapattal, ahol a 35. percben 74-69-re vezettünk, de itt mintha kicsit megijedtünk volna a saját árnyékunktól eladtunk pár labdát és kimaradt pár dobás, ami a hazai oldalon meg behullott a végjátékban. Gratulálok a Soproni csapatnak a győzelemhez, de úgy gondolom, hogy nekünk sincs okunk szégyenkezni, mert mindent megtettek a srácok és így ki lehet kapni idegenben, egy messze nem teljes kerettel! Ebből lehet építkezni, úgyhogy jár a pacsi nekik is!