Bent vagyunk a playoffban!

FÉRFI NB I. B ZÖLD CSOPORT- 2020/2021
2021. MÁRCIUS 28. | 18:00
26. FORDULÓ
Tiszaújvárosi Sportcentrum Játékcsarnok

TISZAÚJVÁROSI PHOENIX KK – BONYHÁDI KSE 76-92 (25-28, 21-23, 15-15, 15-26)

Kezdő: Dorogi 26 – Pajor 20/18 – Baki 11/3 – Pupp 10 – Tömösváry 7
Csere: Verasztó 10 – Somogyfoki 6 – Gébert 2 – Heimann – Sebestyén

Szendrey Zsombor : Nagyon nagy lendülettel kezdett az ellenfél, zsinórban három távolit dobtak be. Ettől azonban nem törtünk meg, vissza tudtunk jönni a meccsbe. Tudtuk, hogy elsülhet valakinek a keze, ami után megnyugodhatunk egy kicsit. Mentünk az eredmény után, volt kétszer-háromszor lehetőségünk arra, hogy átvegyük a vezetést, de sajnos egy-két gyermeteg hiba miatt éppen az ellenfélnek adtunk pontokat ilyenkor. Folyamatosan futottunk az eredmény után, a Bonyhád abszolút megérdemelten nyert, viszont meg vagyok elégedve a saját teljesítményünkkel is. Végig küzdöttünk, rövid paddal is helytálltunk, és mindez jó jel a jövőt tekintve. Sok sikert kívánok a Bonyhádnak a nyolchoz, mi pedig megpróbáljuk a további mérkőzéseinket az alsóházban megnyerni.

Morgen Frigyes : Mindenféleképpen dicséret illeti a Tiszaújvárost. Azt gondolom, hogy rendkívüli módon megnehezítették a dolgunkat. Harminchat percen keresztül nagyon nagyot küzdöttek úgy is, hogy hiányos szerkezettel álltak ki, sérültjeik voltak. Ettől függetlenül a legnagyobb dicséret a játékosaimat illeti, hiszen sikerült bejutnunk a legjobb nyolcba. Gratulálok ehhez az eredményhez, és reméljük, hogy a legjobb nyolc között is tudunk hasznos és értékes mérkőzéseket játszani. Minden jót a Tiszaújvárosnak!

A teol.hu beszámolója:

Győzelemmel a nyolc között az Atomerőmű KSE Bonyhád!

Tizenhat ponttal győzött a Tiszaújvárosi Phoenix KK otthonában, ezzel nyolcadik helyen zárta az alapszakaszt az Atomerőmű KSE Bonyhád férfi kosárlabda-csapata. Morgen Frigyes együttese így a felsőházi rájátszásban folytathatja az NB I/B Zöld csoport küzdelmeit.

Kulcsfontosságú mérkőzés várt a bonyhádiakra a Tisza-partján, hiszen a forduló előtt kilenc győzelem mellett tizenöt vereségnél jártak. A mögöttük 9/15-ös mutatóval álló győriek elleni mérleg viszont nem a BKSE-nek kedvezett, így a rájátszáshoz mindenképpen győznie kellett a völgységi egyletnek. Így is kezdett, a hatodik perben már tíz pont volt a különbség (22–12), s bár az első félidőben kétszer is visszajött egy pontra a házigazda (31–30, majd 47–46), a vezetést nem adták ki a kezükből a vendégek. A szoros harmadik negyed után ismét megrázták magukat Dorogi Gergőék, akik a záró felvonást 11–1-gyel indították, gyakorlatilag lezárva a találkozó érdemi részét.

Férfi NB I/B, Zöld csoport, 26. forduló

Tiszaújvárosi Phoenix KK–Atomerőmű KSE Bonyhád 76–92 (25–-28, 21–23, 15–15, 15–26)
Tiszaújváros, zárt kapuk mögött. Vezette: Sörlei, Kruk, Jankovics

TISZAÚJVÁROS DRAHOS 33/12, MOLNÁR B. 14/12, Kovács Z. 3/3, SZABÓ N. 9/3, ORLICZKI 12. Csere: Kiss B., Asszú 5, Taskó. Vezetőedző: Szendrey Zsombor

BONYHÁD PUPP B. 10, PAJOR 20/18, Baki 11/3, Tömösváry 7, DOROGI 26. Csere: SOMOGYFOKI Sz. 6, Verasztó 10, Gébert 2, Heimann, Sebestyén T. Vezetőedző: Morgen Frigyes

A bonyhádiak a negyeddöntőben az alapszakaszt 21/3-as mérleggel záró Cegléddel találkoznak majd.

A kezdo5.hu beszámolója:

Az utolsó negyedben nyílt szét az olló és bár addig is a Bonyhád vezetett, de addigra fogyott el igazán a Tiszaújváros ereje. A hazaiak hiába kapartak tartalékosan is, fontos pillanatokban mindig becsúszott egy-egy hiba, a Bonyhád pedig ezeket most ki tudta használni, így a záró etapban, főleg annak végén felőrölte ellenfelét és a 26 pontos Dorogi, valamint a rendkívül sokoldalúan játszó Pupp vezetésével nagy sikert elkönyvelve bejutott a legjobb nyolc közé.

Legszebb jelenetek:

 

A kezdőoldali kép forrása: hunbasket.hu