Nagyok Kupája tavasz

A Tolna megyei Nagyok Kupája bajnokságban megkezdődött a  tavaszi szakasz. Az őszi mérkőzéseket két győzelem-két vereség aránnyal zártuk, cél ezen javítani, illetve az eredményeket közelíteni.

BONYHÁDI KSE – ASE-GYKSE/A 47-77 (13-13,15-10,9-23,10-31)

ATOMERŐMŰ SE LEÁNY – BONYHÁDI KSE 50-53 (5-24,16-10,14-10,15-9)

BONYHÁDI KSE – BAJAI NKK/A 61-58 (10-8,8-21,18-13,18-12)

Puha Jenő az utolsó mérkőzésről: “Gratulálok a győzelemhez! Baján megvertek minket vagy negyvennel, ezért eleve gondoltuk, hogy mivel Márton nem tudott eljönni, nehéz mérkőzés lesz. Jól kezdtünk, az 1. negyedben hoztuk amit kell, a második negyed már kissé döcögősebb volt. De a harmadik negyedben visszajöttünk, és ezt a mérkőzésrészletet megnyertük, de aztán jött megint a rövidzárlat, mint a GYKSE ellen, és az ellenfél 36-37-ról 38-50-re meglépett. Ekkor viszont sikerült váltani, a rossz döntések helyett jókat hozni, volt néhány igazán szép összjáték is. Így mentettük hosszabbításra a meccset, és a plusz játékrészt már uraltuk, sikerült elhozni a győzelmet. Nagyon örülök, nem is csak a győzelem miatt, mert ugyan persze rossz érzés lenne kevés különbséggel kikapni, viszont ezek a mérkőzések sokkal többet érnek, mint akár a nagy arányú győzelem, vagy a nagy arányú vereség. Itt lehet a tudás legjavát kihozni, például Petikét és  Tarhost külön dicséret illeti a szívós védekezésük miatt, Edvinnek is sikerült a végén megvillannia, Dominik vállalkozókedve pedig meghozta a gyümölcsét (31/9).”

A Bonyhádi KSE jelenleg a tabella 4. helyén áll, bár eltérő a csapatok által lejátszott mérkőzések száma. Két meccs áll még előttünk: ezen a héten a KSC Szekszárd/A  csapatát, a jövő héten a Bajai Bácska FKE csapatát (akik az őszi alsóházból felkerültek a felsőházba) fogadjuk hazai pályán.