Jan Pavlík a felnőtt csapat vezetőedzője


Jant talán nem kell sok szurkolónak bemutatnunk, hosszú évek óta az Atomerőmű SE felnőtt és utánpótlás csapatainál tevékenykedik, most viszont Morgen Frigyestől veszi át a stafétabotot Bonyhádon.
Ennek alkalmából készítettünk a leendő vezetőedzőnkkel egy interjút:

-Tulajdonképpen a te elképzeléseid alapján jött létre ez az együttműködés anno az Atomerőmű SE és az Atomerőmű KSE Bonyhád csapata között, így joggal mondhatjuk, hogy 100%-ban sajátnak érezheted a projektet. Az elmúlt években voltak sikeres és kevésbé sikeres időszakok, ezeket eddig “külsősként” élhetted meg, most viszont a te irányításod alá került a felnőtt csapatunk. Mik az elképzelések a 2022/23-as szezont illetően?

“Így van, az én fejemben született meg az ötlet, igazából két, ugyanolyan fontos okból. Az egyik az volt, hogy a fiatal játékosok számára nagyon hasznos a B csoportban való szereplés és szükséges a tapasztalat megszerzése, a másik pedig az, hogy a bonyhádi kosárlabdának akartam segíteni, mert nagy hagyománya van ennek a sportnak Bonyhádon és többször nagyon sikeres is volt a csapat, mondhatjuk összekötöttem a jót a hasznossal. Bonyhádon játszottam az utolsó pár meccsemet és nagyon jó emlékek vannak bennem! „Szülési fájdalmak“ voltak az elmúlt két szezonban és a projekt elindításánál is, de nem minden kezdet könnyű és én bízom benne, hogy a szerzett tapasztalatokkal, leginkább a szakmai munka szervezése terén fogunk tudni előre lépni és a céljainkat elérni. Az elképzelésem az, hogy ezt a nehéz edzői feladatot, azaz a “jó játékkal megalapozott jó eredményeket és ezzel egy időben a fiatalok beépítését” minél jobban oldjuk meg. Az elődöm, Morgen Frici tudna mesélni erről és neki nagy taps jár azért, amit sikerült elérnie a csapattal az utóbbi években, mert nem voltak mindig kedvezőek a feltételek.”

-Hogyan fog alakulni a játékoskeret?

“Nagyon érdekes mix lesz a játékos keretünkben, lesznek nagyon tapasztalt játékosok, lesznek akik A csapat és B csapat között ingáznak, lesznek akik B csapatban szerzett tapasztalaton keresztül igyekezni fognak az A csapat kapujába lépni és lesznek nagyon fiatalok (16-17 évesek), akiknek lassan fogjuk a felnőtt perceket adagolni. Szakmai munkámat játékos/másodedző pozícióban Szalai Milán fogja segíteni, aki edzői pályafutását is szeretné elindítani, neki is jó lehet ez az átmenet játékos és edző között, mert szépen lassan bele fog látni kívülről is.”

-Milyen kosárlabdára számíthatnak a nézők?

“Nálam a legfontosabb az, hogy mindenki tegye ki a szívét a pályára, legyen az U12, U16 vagy felnőtt csapat. Fiatal korosztályokban mindig sikerült ezt kihozni a fiúkból és amikor szezon végén a bennmaradásért harcoltunk az A csapattal, ott is látszott, hogy a játékosok nagyobb szívvel és akarattal harcoltak mint az előző edzőknél. Szóval ez legyen az alap a védekezésben és a támadásban és ezt fogjuk építeni. A szakmai lépéseket természetesen az A csapat edzőjével, Csirke Ferenccel és a paksi U20-as csapat edzőjével Morgen Frigyessel fogjuk egyeztetni, mert mindenképpen szeretnénk közösen egy irányba menni.”

-Mik a hosszútávú célok?

“Amikor Gulyás Róbert felajánlotta a bonyhádi csapat kispadját, akkor arról beszéltünk, hogy szeretnénk ezt a két célt elérni, amit már említettem. Egyik oldalon azt, hogy mivel Bonyhádon nagy múltja van a kosárlabdának, mindenképpen szeretnénk olyan játékot produkálni, ami miatt minél több szurkolót és kosarazni vágyó gyereket tudunk a csarnokba csábítani, illetve segíteni szeretnénk a tehetséges fiataloknak az utánpótlás és a felnőtt korosztály közötti átmenetben. Mindkét cél eléréséhez kemény és szisztematikus munka kell, amelyet már nagyon várok és nagyon örülök, hogy ott, ahol véglegesen befejeztem a játékos pályafutásomat edző is lehetek!”

#hajraBONYHAD