Ha valaki még nem olvasta volna, interjú az új mesterrel – BB1.hu

Augusztus közepe óta tart a felkészülés a B-csoportot megnyerő, ám a feljutást nem vállaló Metal-Work Bonyhádi KSE-nél. Mint arról a BB1.hu elsőként beszámolt, az együttes új vezetőedzővel, a visszavonuló Rutkai Péterrel a kispadon kezdte meg a munkát a 2015–2016-os idény előtt. Honlapunk az újdonsült szakvezetőt kérdezte a felkészülési időszak első heteiről.

– Harmadik hete dolgozunk már. Az első két hét inkább fizikális jellegű volt, teremben kezdtük a felkészülést, elég intenzíven. A srácoknak ki is volt adva, hogy a felkészülés előtt két héttel már kint mozogjanak, fussanak hosszútávokat, legyen meg a “tüdőtágítás”, hogy bírják a benti munkát. Ezen a héten elkezdtünk mellette taktikázni is, fokozatosan megyünk át a csak futásból taktikázásba és futásba. Az elején tartunk a munkának, de szépen haladunk – mondta Rutkai Péter.

A keret jelentősen átalakult: Rutkai mellett Verli Róbert és Lukács Attila is visszavonult, míg például Illés Máté – és a korábbi vezetőedző, Morgen Frigyes – Pakson folytatja. Érkezett a Péccsel szerződést bontó Somogyfoki Szabolcs, s a héten egy újabb baranyai játékos is csatlakozott a bonyhádi kerethez.

– Jelenleg tizenegyen vagyunk, a héten pont igazoltunk Pécsről egy fiatalt, Szávai Péter személyében. Még egy fiatal kellene legalább, hogy meglegyünk tizenketten, egy bonyhádi – szintén fiatal – játékosunk ráadásul elmegy a csapattól egy hónap múlva. Helyette jó lenne még egy játékost szerződtetni, de hozzátartozik, hogy a legtöbb ügyes kosarast már elkapkodták a csapatok, így nem lesz könnyű dolgunk. Van egy-két vonal, ahol még érdeklődünk – majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Nagyjából azonban készen vagyunk, ha még egyet tudunk igazolni, akkor teljes a keret.

A Bonyhád Facebook-oldalán jelentette be, hogy első hazai edzőmeccsét az élvonalbeli Pécs ellen játssza. A szeptember 15-i találkozó megtekintése ingyenes, az együttes azonban már előtte pályára lép: mint azt Rutkai elmondta, szeptember 10-én, csütörtökön az NB II-es Dombóvár ellen játszik a csapata. Hozzátette, még legalább két edzőmeccset szeretnének lekötni.

Ahogy arról szó esett, a keretből meghatározó játékosok távoztak. A kérdés adott: milyen célokkal vág neki ennek fényében a következő idénynek a címvédő?

– A bajnokcsapat kerete valóban jelentősen átalakult. Konkrétan nem lett kimondva semmi a célkitűzéssel kapcsolatban. A vezetőség azt kérte, ebben az évben próbáljuk meg beépíteni a fiatalokat. Meglátjuk, a többi csapat milyen erőt képvisel, hiszen például az Oroszlány, a Veszprém és a Baja is erősödött a nyáron, mi viszont jóval gyengültünk. Nincs kimondva, de a legjobb négy körül jó lenne végezni. Saját magunk felé ez az elvárás. Személy szerint szeretném, ha a négy közé kerülnénk, meglátjuk, hogyan sikerül – szögezte le a vezetőedző.

Rutkai Péter tíz szezont töltött bonyhádi színekben, idén nyártól azonban már csak az edzősködésre koncentrál, játékával immár nem segíti a csapatot. Az új szerepkörről is kérdeztük.

– Furcsa érzés. Még mindig benne van a lábamban, hogy mennék, csinálnám, de majd szépen lassan hozzászokom ehhez a helyzethez. Viszont élvezem is az edzősködést, jó együtt dolgozni a srácokkal, a munkára is vevők voltak eddig. A játék és a mozgás persze hiányzik, de ezen a szinten nekem ez már sok volt. Remélem, jó dolog fog kisülni az új helyzetből.

Forrás: BB1.hu
Kép: Bonyhád tv facebook oldal