Egy labdás meccs Hódmezővásárhelyen!

Egy nappal a Baja elleni kupabúcsút követően ismét útnak indult a csapat ezúttal Hódmezővásárhelyre. A tabella alsó felében elhelyezkedő Csongrád megyeiek 1-3-as mérleggel fogadtak bennünket. Hazai pályán viszont még nem kapituláltak, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szezonban eddig csak a MEAFC-ot látták vendégül. Ezzel szemben idegenben még nem ünnepelhettek győzelmet, vereséget szenvedtek az MTK, a TF és a Vasas otthonában is. Nálunk visszatért Faragó és Tömösváry is a keretbe, így ismét mindenki rendelkezésre állt.

Az 1. negyed feléig fej-fej mellett haladt a két gárda. Tőlünk leginkább Faragó volt az, aki a hátán cipelte a csapatot. Az első 6 pontunk az ő nevéhez fűződött, végül 13 egységgel zárta az első játékrészt. 10-10-es állást követően megléptünk a vendéglátóktól pár ponttal, ami ki is tartott a negyed végéig, így jó előjelekkel várhattuk a folytatást.(16-25)
A 2. negyed nagyjából hasonló játékot hozott, mint az első. A vásárhelyiek próbáltak kapaszkodni, de nem igazán tudtak megközelíteni minket.7 pontos előnynél viszont valami megtört bennünk, zsinórban 12 dobott ponttal az ellenfél átvette a vezetést, amit megtartott a nagyszünetre. Leginkább Szabó semlegesítése okozta számunkra a legnagyobb problémát a mérkőzés ennek a periódusában. (48-43)

A 3. játékrészben végig mi mentünk az eredmény után. Tűzközelben tudtunk maradni, de a vezetést nem vettük át. Ami a védekezést illeti, az továbbra is hagyott némi kívánnivalót maga után. A záró negyedre 3 pontos hátránnyal mentünk, tehát még semmi sem volt veszve. (74-71)
Az utolsó játékrészben sem történt komolyabb változás a mutatott játékot illetően. Folyamatosan üldöztük a vendéglátókat, de rendre jött válasz tőlük a kulcspillanatokban. A végjátékra 6 pontos hátránnyal érkeztünk. Ekkor Gombos vette magához a kezdeményezést. Dobott 2 ziccert mialatt faultolták is, és a büntetőit is értékesítette, amivel eltüntette a 2 csapat közti differenciát. A következő támadásból a hazaiak Molnár révén 2 ponttal ismét átvették a vezetést. Maradt kicsivel több, mint 10 másodpercünk támadni az egyenlítésért/győzelemért. Tömösvárynak kissé nehéz helyzetből kellett elvállalnia a triplát, ami lejött a gyűrűről. Ez azt eredményezte, hogy a csapat elszenvedte a szezonbeli 2. vereségét is.(96-94)
Az nyilvánvaló, hogy ilyen védekezéssel nagyon nehéz idegenben meccset nyerni, függetlenül attól, hogy a támadójátékunk rendben volt. Az előző fordulóban Zombán a Nagykőrösnek volt labdája ellenünk az egyenlítésre, de a triplájuk lepattant a gyűrűről, amivel megnyertük a meccset. Ezúttal viszont elpártolt tőlünk a szerencse. Azt azonban be kell vallani, hogy a hazaiak a találkozó nagy részében domináltak, 3 negyeden keresztül végig kézben tartották a meccset. Ebből a szempontból nem érdemtelen a győzelmük. Tőlünk egyértelműen Faragót kell kiemelni a maga 30 pontjával, de Somogyfoki P. és Baki is nagy mezőnymunkát végzett. Legközelebb pénteken lesz lehetőség javítani a Tehetséges Fiatalok BP ellen Zombán 19 óra 30 perctől.

Vásárhelyi Kosársuli – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 96-94 (16-25 ; 32-18 ; 26-28 ;22-23)

Kezdő: Somogyfoki P. 19/12 – Baki 10 – Kovács 7/3 – Faragó 30/15 – Tömösváry 13/3
Csere: Gébert 4 ; Gombos 9 ; Somogyfoki Sz. 2 ; Pechár – ; Fetzer – ; Dávid – ; Jilling –

Hajrá Knipl Kft. Bonyhádi KSE!