A végére kifulladt a csapat

FÉRFI NB I. B ZÖLD CSOPORT- 2019/2020
2020. FEBRUÁR 29. | 17:00
24. FORDULÓ
Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok
OMNIA Pub & Food Békés – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 101-91 (24-28, 23-19, 24-24, 30-20)
Maskaljevic 27/12 – Pupp 18/6 – Somogyfoki 11 – Tömösváry 9/3 – Gébert 8/3
Csere: Pajor 11/9 – Rutkai 4 – Jakab 3

Balog Vilmos: Végig szoros, kiegyensúlyozott meccs volt, ahol talán az göntött a javunkra, hogy az ellenfél elfáradt jobban, mint mi. Volt két hiányzójuk, két meghatározó játékosuk, s ezt tudtuk kihasználni, a javunkra fordítani. Gratulálok a csapatunknak, fontos győzelmet szereztünk. A Bonyhádnak további eredményes szereplést kívánok!
Morgen Frigyes: Dekoncentráltak voltunk a mérkőzés végére. Nem gondolom, hogy fizikálisan nem bírtuk, hanem egyszerűen nem játszottunk csapatjátékot, amit addig három negyeden keresztül képviseltünk. Azt gondolom, hogy jól elrontottuk, mert idegenben maximálisan jól játszottunk. Volt két hiányzónk két meghatározó játékos, ettől függetlenül ezzel a rotációval is a Zöld csoportnak az alját tudjuk képviselni, s meg kellett volna nyernünk ezt a mérkőzést.

Kezdo5.hu:

A két több tekintetben is hasoló profilú, tavaly még egyaránt a Piros csoportban versenyző, szebb napokat is megélt együttes alsóházi rangadóján óriási pontzuhatag esett – kevés érdemi védekezéssel. Koma Dániel legszebb napjait idévze hozott össze 29 pontot és 40 VAL-t, de szinte minden sikerült hazai oldalon támadásban, míg a vendégeknek egy ilyen stílusú mérkőzésen nem sok esélyük maradt “túldobni” az ellent, így két nagyszerű győzelem után be kellett érniük a tisztes helytállással. Mindkét gárda célkersztjében a bennmaradás mielőbbi biztosítása áll továbbra is.

Teol.hu:

Fordulatos, szoros meccsen a végjátékban maradt alul a békésiek vendégeként a Knipl Kft. Bonyhádi KSE NB I/B-s férficsapata.
Két nagy skalp begyűjtése után (a Cegléd és a Szolnok U23-ast győzték le) bizakodva utazhatott el a Viharsarokba a Knipl Kft. Bonyhádi KSE együttese. Az előző idényben a völgységiekhez hasonlóan még egy osztállyal feljebb szereplő Békés ellen fordulatos, de nagyon szoros mérkőzést játszott Morgen Frigyes együttese.
A legnagyobb előnyt a második negyed elején tudott kiharcolni a BKSE (32–24), de többnyire egy-két pont volt a különbség, hol az egyik, hol a másik csapat javára. A záró felvonás is egálról kezdődött, s Patrik Maskaljevic és Somogyfoki Szabolcs (11 pont, 13 lepattanó, 7 kiharcolt szabálytalanság) vezérletével ismét meglógtak öt ponttal a bonyhádiak, a véghajrát a házigazda bírta jobban.

Legszebb jelenetek:

 


A Knipl Kft. Bonyhádi KSE  kiemelt támogatója a Knipl Kft.
A Knipl Kft. Bonyhádi KSE további támogatói:
Danubiana Kft.
Nutri8
Keleti Agrár Kft.