Tartalékosan nehéz…

FÉRFI NB I. B ZÖLD CSOPORT- 2020/2021
2021. JANUÁR 26. | 17:00
16. FORDULÓ
Tungsram Csarnok

ÚJPEST-MT – ATOMERŐMŰ KSE BONYHÁD 114-59 (24-19, 32-14, 23-7, 35-19)

Kezdő: Somogyfoki 15/3 – Verasztó 14/3 – Dorogi 13/3 – Baki 4 – Pajor 3/3
Csere: Tömösváry 7/3 – Sebestyén 3 – Heimann – Renkecz

Surmann Gábor : Először is maximális gratuláció jár a játékosaimnak, akik végig nagyon magas százalékban tartották magukat az előre megbeszéltekhez. Jómagam nagy tisztelője vagyok a vendégcsapat edzőpárosának, illetve az odavágón drámai módon elszenvedett vereség miatt nagyon szerettünk volna revansot venni. Csapatomat már fűtötte a visszavágás lehetősége, s ennek fejében, kiemelt intenció mellett zajlott a készülés riválisunkra. Azt azért sajnálom, hogy a Bonyhádiak nem tudtak abban a felállásban eljönni hozzánk Újpestre, mint amilyenben otthon szerepeltek ellenünk. De tudom, ezzel én, mint másik edző ne foglalkozzak, épp ezért inkább csak jobbulást szeretnék kívánni a Bonyhádi sérült játékosoknak. A különbség egyébként ezen az estén azt gondolom nem túlzó, hisz közel tökéletes produktum volt a srácoktól ez. Külön öröm volt számomra az új játékosunk, Nagy Balázs debütálása, aki biztos vagyok benne, hogy nagyon hasznos, hozzáadott értéket fog nyújtani nekünk. Még egyszer gratulálok a csapatomnak, a Bonyhádnak meg egészségben gazdag folytatást kívánok.

Morgen Frigyes : Az első félidő még elfogadható játékot hozott a részünkről. Viszonylag a saját játékunkat tudtuk játszani, azonban már itt is gyenge százalékkal dobtunk kintről. Ez számszerűsítve 8 százalék. A második félidőre pedig már kijött a két csapat közötti fizikai különbség. Gratulálok az Újpestnek! Rendkívül fizikálisan és agresszívan kosárlabdáztak és jól dobtak. Sok sikert kívánok nekik a céljaik eléréséhez.

Legszebb jelenetek:

A teol.hu összefoglalója:

Nagyon simán kikapott az Újpest-MT otthonában az NB I/B-s férfi bajnokság Zöld csoportjában szereplő Atomerőmű KSE Bonyhád. A völgységiek két győzelem (az Egert és a Békést egyaránt 82–76-ra győzték le) után szenvedtek vereséget.

Az első negyedben még tartotta a lépést a hazaiakkal Morgen Frigyes együttese, de a folytatásban egyre jobban elhúzott az Újpest, amely a második felvonást 18, a harmadikat és a negyediket 16 pont különbséggel nyerte meg.

A hazaiak nagyon jól dobták a triplákat (15-ször találtak be, szemben a bonyhádiak öt jó kísérletével), és nagy fölényben voltak a lepattanózásban is (54-et szedtek le a völgységiek 37-jével szemben). A bonyhádiaknál sok volt az eladott labda (24), így pedig nem is lehetett esélyük még egy szoros meccsre sem.

Férfi NB I/B, Zöld csoport, a 16. fordulóban.
Újpest MT–Atomerőmű KSE Bonyhád 114–59 (24–19, 32–14, 23–7, 35–19).
Budapest, Tungsram Csarnok. Vezette: Tőzsér D., Gaál N., Simon K.
A legjobb dobók: Ivosev 19, Pollák 17/9, Mészáros B. 15/9, Horváth K. 14/9, Kelemen B. 14/6, illetve Somogyfoki 15/3, Verasztó 14/3, Dorogi 13/3.

 Így látta a meccset a kezdo5.hu:

Gálameccset rendezett az Újpest, a hazai együttesből végül heten is kétszámjegyű pontterméssel zártak és valósággal földbe döngölték a Bonyhádot. Ivosev (19 pont, 10 lepattanó, 7 gólpassz, 4 labdaszerzés, 3 blokk) volt a legjobb dobó, de szinte mindenki remekül játszott, elöl-hátul abszolúlt domináltak, úgyhogy bár már az első félidőt is több mint 20 ponttal nyerték meg, de utána sem álltak le, a 23-7-es harmadik negyeddel még rátettek egy lapáttal és a záró etapot is behúzták 16 egységgel, úgyhogy végül 55 pontos győzelmet könyvelhettek el.


Az Atomerőmű KSE Bonyhád kiemelt támogatója  az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.