Két pontos előnnyel utazunk Budapestre

FÉRFI NB I. B ZÖLD CSOPORT – PLAYOFF- 2020/2021
2021. MÁJUS 7. | 18:00
1. M.
Bonyhád Városi Sportcsarnok

ATOMERŐMŰ KSE BONYHÁD – PÉNZÜGYŐR SE 76-74 (26-24, 20-18, 19-17, 11-15)

Kezdő: Dorogi 19 – Pupp  13/9 –  Pajor  11/9 – Tömösváry 4 – Baki
Csere: Gulyás 11/3 –  Verasztó 8/6 – Kalmár 6 – Somogyfoki 4 – Heimann  – Sebestyén

Morgen Frigyes : Örülünk természetesen a győzelemnek de szerettünk volna dominánsabban fellépni a második félidőben. Nem játszottunk rosszul viszont a védekezésünkön muszáj lesz szigorítanunk, a lepattanók mutatójában pedig nagy mértékben javítanunk, hogy győzni tudjuk a Pénzügyőrnél!

Dr. Bagi Melinda : Először is köszönjük szépen a Bonyhádnak ezt az ismételten nagyon fizikális játékot, kétszer a szezon során ugyanezt már átéltük, hogy egy erős, gyors csapattal van dolgunk. Ebben próbáltuk felvenni a versenyt, és azt gondolom, hogy nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Egész héten megint voltak problémák, amikkel küzdöttünk, van aki megkapta a 2. oltását a csapatból, egy játékosom teljesen hiányzott, mert nem tudott a rendelkezésemre állni. Egyáltalán nem vagyok elkeseredve, azt gondolom, hogy ez a két pont jó eredmény idegenben. Mindent megteszünk azért, hogy hazai pályán tudjunk győzni. Külön örülök, hogy az a játékosom, aki most a mérkőzés során a legjobb teljesítményt nyújtotta, vállalta a játékot annak ellenére, hogy a szemöldöke felszakadt.

Képgaléria:

Fotó: Losoncz Róbert

Legszebb jelenetek:

A teol.hu összefoglalója:

Nem számíthattak sétagaloppra a völgységiek, akik két szoros meccset (idegenben 72–68-ra kaptak ki, míg otthon 69–56-ra nyertek Dorogi Gergőék) vívtak az alapszakaszban a fővárosiakkal. A bonyhádiak öt perccel a találkozó vége előtt még 73–65-re vezettek, ám az erőre kapó vendégek nagy hajrát kivágva az utolsó perc elejére 74–74-re kiegyenlítettek. A hátralévő időben mezőnyből már egyik csapat sem tudott betalálni, Gulyás Milán és Dorogi Gergő egy-egy értékesített büntetője végül elég lett a sikerhez.

Morgen Frigyes edző csapatában a 19 ponttal, 8 lepattanóval és 3 gólpasszal záró Dorogi Gergő bizonyult a legeredményesebbnek, míg a vendégeknél a vaskos dupla duplával, 24 ponttal és 17 lepattanóval kirukkoló Kiss Lajos Tibor volt a legjobb. Igaz, 75–74-nél éppen ő rontott két büntetőt, amivel – mint később kiderült – hosszabbításra menthette volna a találkozót…

A két csapat jövő szombaton 18.30 órától csap össze a fővárosban, ha a bonyhádiaknak újfent sikerül nyerniük, akkor ötödik helyen zárják a 2020/2021-es idényt. Ki gondolta volna ezt akkor, amikor még a nyolc közé kerülés is nagyon távolinak tűnt…