Darabos Péter és Morgen Frigyes értékelte az évet.

Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánunk mindenkinek!
Darabos Péter ügyvezető elnök és Morgen Frigyes a felnőtt csapatunk vezetőedzője foglalta össze a 2021-es évet:
 
Darabos Péter:
“Utánpótlás:
Fantasztikus dolog hogy a legkisebb korosztálytól a „legnagyobbakig” részt tudtunk venni a versenyeken illetve a bajnokságokban. Kicsit a megszokottnál később kezdődtek meg a megmérettetések, de számunkra és azt gondolom sok klub számára a lényeg az, hogy nem kellett ismét megállnunk. Van ugyan egy covid protokoll, amit be kell tartanunk, de azt gondolom ez a legkisebb áldozat annak érdekében, hogy a gyerekek sportoljanak. Az eredményesség, ugyan sosem lehet másodlagos, de az elmúlt évek fényében talán mégis.
Akadt így is korosztály leginkább a 12 és 14 év alattiak, akiknél foghíjas volt a csapat egy-két fordulóban, leginkább a karantén kötelezettség miatt. Ezúton köszönöm az iskolák vezetőinek, hogy segítségünkre voltak a megfelelő dokumentumok beszerzésében, hogy elkerüljük a büntetést. Hosszasan lehetne értekezni a jelenlegi helyzetről és érdemes is lenne, azonban abban a helyzetben, amiben vagyunk még szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Reménykedem benne, hogy az idényt végig tudjuk csinálni és sok szép eredménnyel gazdagodunk a szezon végére.
 
Felnőtt:
Remek előjelekkel és nagy célokkal kezdtük a szezont, ugyanis remek képességű fiatalok érkeztek a csapatba, a nagy kérdés az volt, hogy az összeszokás miként lehet kivitelezni. Ugyanis az egyéni képességek ugyan nagyon fontosak, de mégis csak csapatjátékról van szó.
A 2020/2021-es szezon utolsó mérkőzésének ellenfelével kezdtük meg az évet, a Pénzügyőr egy remekül felkészített csapat benyomását keltette és ennek köszönhetően, egy nem egyszerű mérkőzésen, de végül győztesen hagyták el a fiúk a parkettet. A továbbiakban igen „rapszodikus” volt a teljesítmény. Volt rá példa, hogy kötelező győzelmet „cseréltünk” vereségre és fordítva, olykor a nálunk többre taksált csapatot sikerült legyőznünk. Természetesen a „szokásos” sérülés, vagy betegség is felütötte olykor a fejét, de szerencsére ebben a félszezonban nem kellett karanténba vonulnunk.
 
Míg nálunk az elvárásokhoz közel teljesített a csapat, nem így alakult az A csoportban. Az edzőváltás és a fiatalok komoly szerepvállalása a jövőben a mi mérkőzéseinket is befolyásolhatja. Ami tény, hogy a 7. helyen állunk és ennél feljebb kell kerülnünk a rájátszás kezdetére, ha a céljainkat el szeretnénk érni. A versenykiírásnak megfelelően ugyanis a bajnokság győztese automatikusan kerül a piros csoportba, míg a 2. helyezett osztályozót játszik a piros csoport 13. helyezettjével. Minél több csatát kell győztesen megvívni és mire elolvad a hó készen állni mindenre. Ezúton szeretnék mindenkinek Boldog 2022-es Újesztendőt kívánni és reménykedem benne, hogy minél többen szurkolnak nekünk majd 2022-ben is és a hazai mérkőzéseken jó hangulatot teremtenek a bonyhádi sportcsarnokban.
 
Támogatók:
Szeretném megköszönni minden szponzorunk és támogatónknak, Bonyhád Város Önkormányzatának hogy biztosították egyesületünk anyagi hátterét a munkához és reménykedem benne, hogy a továbbiakban is hisznek az egyesület munkájában.
Hajrá Bonyhád Hajrá Bonyhádi kosárlabda!”
 
Morgen Frigyes:
 
“Összességében elégedett vagyok az őszi fordulók során nyújtott teljesítményünkkel! Teljesen új szemléletben zajlott nyáron a játékoskeret kialakítása, aminek természetesen főcélja, hogy a magyar fiatalok a második ligában is hétről-hétre minél több időt töltsenek a pályán. Hangsúlyoznom kell, hogy ez nagyon nehéz feladat hiszen komoly terhelést jelent fizikálisan, másfelől mentálisan is készen kell rá állni, hogy ezen mérkőzésekből valóban profitáljanak egyénileg a játékosaink. Nem igazán volt mérkőzésünk, ahol teljes kerettel tudtunk volna kiállni ennek ellenére azt gondolom szinte mindig sikerült megoldanunk a feladatunkat, jól reagálni csapat szinten az épp aktuális hiányzók pótlására. Ez egy jó tükör abban a tekintetben, hogy csapatként tudunk funkcionálni, jó légkör van a csapaton belül és mindenki a képességeinek megfelelően egy irányba tolja a szekeret.
Pozíciónkat tekintve a 7. helyen tanyázunk, de olyan sűrű a mezőny ebben a szakaszban, hogy plusz egy győzelemmel akár a 3. helyen is állhatnánk. Látva az idei bajnokságot azt gondolom a legjobb négy között van a helyünk, volt két mérkőzésünk, ami messze nem úgy sikerült ahogy terveztük – ezekből levontuk a tanulságokat és átbeszéltük a hibáinkat – de összességében elégedett vagyok a csapattal!
Nagyon szeretném és célként tűzném ki, hogy csapat szinten bekerüljünk a legjobb négybe a bajnokság végére. Ehhez azonban olyan optimális helyzetre is szükség van, hogy a játékosok rendelkezésre álljanak a fordulók során. Főcélunk természetesen, hogy ebben a bajnokságban egyénileg minél tapasztaltabb és dominánsabb játékosokká váljanak. Ez a koncepció egy egybefüggő és hosszú folyamat. Fontos, hogy türelemmel kell lenni és természetesen reálisan kezelni, ami azt jelenti nem minden fiatal tehetséges játékos lesz A-csoportos kosárlabdázó – aminek számtalan oka lehet – viszont maximálisan hiszek benne, hogy idővel egyre több olyan játékos lép pályára a magyar A-csoportban, remélhetőleg ASE mezben, akik Bonyhádon is pallérozódtak!
Hajrá Ase! Hajrá Bonyhád! Hajrá Tolna megyei kosárlabda!”
 
#hajraBONYHAD