Alapszakasz értékelő Darabos Péterrel

Csapatunk az alapszakaszt 11. helyen zárta, ami a továbbiakban a kiesés elleni küzdelmet jelenti. Az alsóház 4 csapatra szűkül, ahol a 11. helyezett a 14-el míg a 12. a 13-al játszik egy két győztes mérkőzésig tartó párharcot. Ennek a párharcnak a győztese küzdhet tovább a 9. helyért, míg a vesztes a kiesésért mérkőzhet meg, ahol ismét két győzelem szükséges a bennmaradáshoz.

Darabos Péter ügyvezetőnket kérdeztük, hogyan látta ezt a 26 mérkőzést:

“Nagy reményekkel és célkitűzésekkel vágtunk neki a 2021/2022-es alapszakasznak. Tettük ezt azért, mert az előző szezonban ötödik helyen végeztünk és reménykedtünk benne, hogy a megerősített keret még magasabbra repítheti a csapatot, illetve azért mert a végső cél nem lehet más, mint a piros csoportban való szereplés.
Természetesen figyelemmel kísértük a riválisokat és tudtuk, hogy ez nagyon nehéz feladat lesz. Sokan azonos céllal vágtak neki a bajnokságnak, mint mi és igen remek játékoskeretek alakultak ki például Cegléden, Újpesten vagy akár Miskolcon is. A kezdetektől egészen az alapszakasz végéig nem igazán szerepeltünk jól idegenben, ugyanis összesen kettő győzelmet tudtunk aratni. Sok esetben 5-6 bevethető játékossal utaztunk és ennek nem lehetett más az eredménye, mint vereség. Volt jó néhány pár pontos vereség, ami igazán a végelszámolásnál fájó. Volt azonban bravúros meccsünk is például a Cegléd elleni hazai siker, ami mutatja, hogy igenis ez a csapat többre hivatott, mint amennyit az alapszakasz végelszámolásánál a tabella mutat. Ahhoz képest, hogy még az utolsó két forduló előtt a rájátszás gondolatával játszadoztunk, most a 9-14 helyért kell harcolnunk foggal-körömmel. Igen foggal-körömmel, ugyanis nem lehet más végkimenetel, mint a győzelem. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy azok, akik értünk szorítanak egy ilyen kiélezett helyzetben ne egy pályát felszántó, minden labdáért csúszó-mászó csapatot lássanak. Amennyiben pedig az ellenfelünk is ezzel a mentalitással szembesül, akkor biztos vagyok benne, hogy győztesen kell kijönnünk az előttünk álló párharcokból. A srácok többször is megmutatták, hogy van bennük győztes mentalitás és mikor máskor kellene ezt ismét „elővenni” mint most.

Az első mérkőzést hazai pályán játsszuk méghozzá az Elite Basket ellen. A soraiban több nálunk korábban megfordult játékost felvonultató törökbálinti székhelyű együttes nagyon sok gonddal küzdött a szezon során, és ők is meg fognak tenni mindent a győzelemért.

Ezért is kérünk mindenkit, hogy amennyiben teheti 2022.04.03-án 18:00 órakor látogasson el a Városi Sportcsarnokba és szurkoljon a csapatnak bármivel, ami a keze ügyébe akad, legyen az síp-dob-nádihegedű.

Hajrá Atomerőmű KSE Bonyhád! Hajrá Tolna Megyei Kosárlabda!”