Hatalmas csatában nyertünk a Vasas ellen!

Pénteken hosszabbításos meccsen vertük a tabella második helyén tanyázó Vasas Akadémia csapatát. Jillingék az első perctől kezdve hatalmas koncentrációval és szívvel játszottak. Remek védekezésüknek köszönhetően már 14 pont is volt a különbség a harmadik negyedben, azonban Faragó vezérletével felállt a padlóról a Vasas, és a negyedik negyed vége előtt már 3 ponttal náluk volt az előny. Másodpercek voltak csak hátra, amikor az egyenlítésért kellett támadnunk, ekkor már a “jól megszokott” nyerő dobás helyett az egyenlítésért Somogyfoki dobott egy 3-ast 0.6 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt. A fennálló időben már nem sikerült a kék-pirosaknak betalálni, így jöhetett a hosszabbítás.
Mondhatjuk, hogy a lélektani előny nálunk volt, azonban a nagy csata folytatódott. A vendégeknél Boros Márk tűnt a nyerő embernek, aki a hosszabbításban két triplát is elsüllyesztett a gyűrűnkben. Azonban erre is volt válaszunk, a rendes játékidőben a szokásosnál kevesebb szerepet kapó Kovács Balázs remekelt a ráadásban és nyerőembernek bizonyult. A ráadásban dobott 14 bonyhádi pontból 7 vállalt és a mindent eldöntő kosarakat is ő szerezte.
88-91-nél még a vendégek vezettek, innen egy Juhász tripla és a már említett Kovács parádénak köszönhetően sikerül behúzni a meccset.

Metal-Work Bonyhádi KSE – Vasas Akadémia
97-91 (26-22, 20-19, 18-11, 19-31)

Kezdő: Jilling 8/6 – Juhász 7/3 – Baki 15/6 – Hegedűs 8 – Tömösváry 26
Csere: Somogyfoki 14/3 ; Kovács 10/3 ; Adebayo 7/3 ; Gébert A. 2 ; Fetzer – ; Szavai- ; Gébert Zs. –

Szép volt Fiúk!Hajrá Metal-Work Bonyhádi KSE!