Kiesés a Hepp kupában!

A 2. forduló jelentette a végállomást a felnőtt csapatunk számára a Hepp kupában. Pénteken az NBI. B Zöld csoportjában szereplő Bajai Bácska FKE vendégei voltunk. Az első fordulós siófoki győzelem után ezúttal egy megfiatalított, felforgatott kerettel vártuk a találkozót, amelyet Faragó és Tömösváry is ki kényszerült hagyni. A keretben újra helyet kapott Fazekas Viktor, illetve Major Martin először ölthette magára a felnőtt mezt, akik hétről-hétre az U20-as csapat tagjaként játszanak a BKSE színeiben. Örömteli hír, hogy Jilling László is pályára került az idei évben először, rögtön kezdőként kapott helyet Morgen Frigyes csapatában.

Jilling mellett még Gébert, a Somogyfoki testvérek és Baki alkották a kezdő csapatot. A vendéglátók gyakorlatilag állva hagytak bennünket a találkozó elején, 2 perc után már 9 ponttal elléptek. A kissé hektikusra sikeredett első negyedet 11 pontos előnnyel zárták a hazaiak, mi leginkább csak távolról tudtunk néha betalálni. A 2. játékrész meghozta a várva-várt fordulatot, folyamatosan zárkóztunk az ellenfelünkre, de a vezetést egyelőre nem sikerült átvenni. A nagyszünetre 6 pontos hátránnyal vonultunk, amivel a mutatott játékunk alapján nem lehettünk elégedetlenek. A fordulás után ismét 10 pont fölé nőtt a bajaiak előnye, de a negyed zárása nekünk sikerült jobban, amivel újfent látótávolságon belülre kerültünk. Az utolsó játékrész 3. percében tört meg a jég, Pechár triplájával a mérkőzésen először vettük át a vezetést. Innentől kezdve folyamatosan váltakozott a vezető csapat kiléte, felváltva estek a kosarak. Fetzer hárompontosával az utolsó percben még 3 ponttal megléptünk a vendéglátóktól, azután viszont több egyéni hibát vétettünk mind támadó-, mind védőoldalon, amit az ellenfél kegyetlenül kihasznált, ezért a végén ők örülhettek a továbbjutásnak.
Sose kellemes szoros végjátékban pár ponttal kikapni, de felkészülésnek a szombati bajnoki fordulóra tökéletes volt ez a találkozó a Bajai Bácska FKE ellen. A következő nap már a Hódmezővásárhely otthonában szerepelt a csapat, amelyről nemsokára olvashatjátok tudósításunkat.

Bajai Bácska FKE – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 71-69 (26-15 ; 12-17 ; 13-17 ;20-20)

Kezdő: Somogyfoki P. 11/3 – Baki – – Gébert 2 – Somogyfoki Sz. 10/6 – Jilling 6/6
Csere: Kovács 2 ; Gombos 11/3 ; Fazekas 14 ; Pechár 8/6 ; Fetzer 5/3 ; Major –

Hajrá Knipl Kft. Bonyhádi KSE!