Nyögvenyelős siker a Nagykőrös ellen!

A szerdai pécsi vereséget követően nem volt sok idő rendezni a sorokat, mivel két napra rá pénteken már ismét pályára kellett lépnünk a Nagykőrös ellen. Az ellenfél 1-2-es mérleggel utazott Zombára annak reményében, hogy megszerzik első idegenbeli győzelmüket. Jó hír volt számunkra, hogy az egy meccses eltiltását követően visszatérhetett a csapat soraiba Somogyfoki Szabolcs is, így a már megszokott kerettel állhattunk ki a feldobásra.

Habár rögtön az első percben 4-0-ra megléptünk, onnantól kezdve teljesen szétesett a játékunk. A fennmaradó 9 percben mindössze 9 pontra voltunk képesek, a támadásokba rendre hiba csúszott, ezzel együtt a védekezés sem igazán állt össze. Hasonló negyedet produkáltunk, mint a PVSK elleni 3. játékrész, amelyet 27-10-re veszítettünk el. Itt “csak” 8 pont volt a differencia a vendégek javára, de a játékunk alapján könnyen lehetett volna kétszámjegyű a különbség.(13-21)
A 2. negyed a felzárkózásról szólt. Eleinte még nem nagyon tudtuk a nagykőrösieket megközelíteni, de a negyed közepén zsinórban dobott 8 ponttal 3 egységre felzárkóztunk. A vezetést még nem vehettük át, azonban az első negyedbeli gyenge játékon túl tudta magát tenni a csapat. A nagyszünetben 2 ponttal mentek a vendégek.(36-38)

A második félidő elején Tömösváry duplájával előbb kiegyenlítettünk, majd Gombos kosarával át is vettük a vezetést. Ez a 10 perc úgy tűnt, hogy meghozza azt a fordulatot, amire a nézők vártak, és a döcögős kezdés után apránként felőröljük az ellenfelet. Már 9 pont is volt a javunkra, amikor a rivális újra magára talált. Próbáltuk folyamatosan növelni az előnyt, de mindig jött válasz Lakosa vagy éppen Kocsis révén. (63-59)
A záró játékrészt 4 pontos fórral kezdtük, amelyet Baki jó megmozdulásainak köszönhetően megdupláztunk. Molnár Miklós a legrosszabbkor kapta el a fonalat, 3 triplát is értékesített, amivel egy ponttal átvették a vendégek ismét a vezetést. Gombos jó védekezésének köszönhetően nem nőtt a hátrány 4 pontra, majd a következő támadásban Baki faulttal együtt dobta be ziccerét, majd a büntetőt is értékesítette. Plusz kettőnél Tömösváry bebiztosíthatta volna a győzelmet, de csak egy büntetőt értékesített, így labdája volt a Nagykőrösnek az egalizálásra. Ki is játszották üres triplára, azt viszont szerencsére nem tudták bedobni.(80-77)

Nagy meccs volt szoros végjátékkal, habár a mutatott játékunkkal nem feltétlenül lehet elégedett Morgen Frigyes edző. Az ilyen kiélezett mérkőzéseket is meg kell tudni nyerni, ezt pedig tökéletesen végrehajtották a fiúk, és mint tudjuk, a győzelmet nem kell magyarázni. Bakit mindenképp ki kell emelnünk a maga 20 pontjával és 10 lepattanójával, de a padról beszállva Fetzer játéka is kellemes meglepetésként hatott.

A héten nem lesz bajnoki forduló, legközelebb október 14-én utazik a csapat Hódmezővásárhelyre. Addig is lesz Hepp kupa forduló, ahol a Siófok lesz az ellenfelünk csütörtökön idegenben.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – Nagykőrösi Sólymok KE 80-77 (13-21 ; 23-17 ; 27-21 ; 17-18)

Kezdő: Somogyfoki P. 5/3 – Baki 20 – Gébert 1 – Tömösváry 11 – Faragó 9/3
Csere: Kovács 10/6 ; Gombos 8/3 ; Somogyfoki Sz. 7 ; Pechár – ; Fetzer 9

Hajrá Knipl Kft. Bonyhádi KSE!