Győzelem a csarnokavatón!

Habár a bajnokság szempontjából nagy tétje nem volt a szombati utolsó hazai bajnoki mérkőzésünknek, ettől függetlenül a szezon egyik, ha nem a legfontosabb győzelmét aratta a csapat. A sportcsarnokavató ünnepség keretein belül megrendezett Győr elleni találkozónkat teltház előtt játszhatták le a fiúk, ami majdnem 1000 szurkolót jelentett.

A kezdőben az elmúlt hetekhez képest annyi változás történt, hogy a hónapok óta sérüléssel bajlódó Gébert ezúttal vállalni tudta a játékot, viszont Lazic kisebb sérülés miatt kénytelen volt kihagyni ezt a találkozót. Az első percekben hamar lecsendesítették a kedélyeket a vendégek, 5 perc elteltével már 8 pontos hátrányban voltunk. A játékot mindkét oldalon idegesség és pontatlanság jellemezte, de amíg a győriek néha-néha betaláltak, addig a Bonyhád az első mezőnykosarát a 10. percben tudta csak megszerezni Jilling révén.(15-16)

A 2. negyed hasonló játékot hozott, mint amilyen az első. A hibák és a védekezés dominált mindkét oldalon. Ebben a 10 percben Jilling és Gébert vette hátára a csapatot, amivel a nagyszünetben is látótávolságon belül tudtunk maradni. Ehhez a vendégek rossz büntetőzése is kellett.(28-31)

A fordulás után a 2. félidőt zsinórban 3 triplával és 2 büntetővel nyitottuk, amivel 8 pontos előnyt építettünk ki. A 3. játékrészt végül 24-12-es arányban nyertük, ami jó alapot szolgált a záró 10 percre.(52-43)

Az utolsó negyedet is remekül nyitottuk. Grebenár és Baki kosaraival 56-43-nál kialakult a meccs addigi legnagyobb különbsége. 5 perccel a vége előtt viszont 2 triplával és egy duplával egy 8-0-át produkálva visszazárkóztak a győriek 4 pontra. Innentől kezdve hazai oldalon a büntetőzésé volt a főszerep és a Somogyfoki-Jilling-Tömösváry trió az utolsó 4 percben 12-ből 10-et értékesíteni tudott, amivel ha nehezen is, de megnyertük az első meccsünket a felújított Bonyhádi Sportcsarnokban.(68-63)

Így 7-18-as mérleggel a 13. helyen állunk egy fordulóval az alapszakasz vége előtt. Egy esetleges utolsó fordulós győzelemmel akár a 11. helyre is felugorhatunk, amennyiben a riválisaink veszítenek, ami azért lenne fontos, mert hazai pályán kezdhetnénk az alsóházi rájátszást. Ami a mostani győzelmet illeti, támadásban 3 személyt kell kiemelnünk, akik nagyban hozzájárultak a sikerhez. Jilling 19 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz), Somogyfoki Szabi (19 pont, 6 lepattanó), és Tömösváry (15 pont, 8 lepattanó) is kiemelkedőt nyújtottak, míg Gébertre is nagy szükség volt, aki védekezésben adott tartást a csapatnak. Hasonló teljesítménnyel szombaton lehet esélyünk a 2 pont megszerzésére a Budapesti Honvéd SE otthonában.

 

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 68 – 63 (15-16, 13-15, 24-12, 16-20)

 

Kezdő: Jilling 19/12 – Tömösváry 15 – Baki 3 – Gébert 4 – Csobán 6/6
Csere: Grebenár 2 ; Pechár – ; Somogyfoki Sz. 19/9 ; Major – ; Kovács – ; Fazekas – ; Fetzer –

Hajrá Knipl Kft. Bonyhádi KSE!

 

Slide: Makovics Kornél