Ezt minél hamarabb el kell felejteni!

A tabellán elfoglalt helyezések alapján szoros mérkőzésre számíthattak pénteken a Zombára kilátogató szurkolók az MTK Törökbálint ellen. A vendégek annak ellenére, hogy a felsőházi rájátszásba jutásért küzdenek, idén nem nyújtják azt a teljesítményt, amit a korábbi években megszokhattunk tőlük. Ezt bizonyítja az idegenbeli 2-7-es mérlegük is, habár zsinórban 3 győzelemmel a hátuk mögött érkeztek Tolna megyébe. A meccs legnagyobb kérdése az volt, hogy miként tudunk megbirkózni Somogyfoki Peti hiányával, és ki lesz az, aki pótolni tudja az egyik legfontosabb játékosunkat.

A vendégek az első percekben állva hagytak bennünket, 4 perc elteltével már 0-8 volt az eredmény. A hazai kosárcsendet Lazic törte meg egy duplával, majd Grebenár is betalált, amivel ideiglenesen vissza tudtunk kapaszkodni.(12-16)

A folytatás rémálomszerű volt. A 2. játékrészben 20-23-as állásról a nagyszünetre 18 pontos hátrány lett alig pár perc alatt. Az időkérések sem állították meg a vendégek rohanását, akik 17 pontot szereztek mialatt mi egy mezőnykosárra voltunk képesek Jilling révén.(25-43)

 

 

A 3. negyedre úgy jött ki a csapat, mintha fejben már feladták volna. Újabb 9-0-ás vendég futással már bőven 20 felett is járt a fővárosiak előnye.(39-59)

A záró negyedben egy újabb 0-14-es rohammal végleg lezárta az MTK a találkozót. A hitehagyott játékunk azt eredményezte, hogy az ellenfél átfutott rajtunk, aminek következtében az egyik legnagyobb arányú hazai vereséget szenvedte el a csapat az NBI B csoportban a fennállása óta.(49-91)

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy szinte minden statisztikai mutatóban jobbak voltak a fővárosiak(a büntetőket jobb százalékkal dobtuk), illetve az is jelzésértékű, hogy majdnem 100-al több IBM pontot értek el. Ezt a teljesítményt az sem magyarázza, hogy több alapemberünk is sérüléssel bajlódik. Az újabb vereséggel és a Hódmezővásárhely győzelmével visszacsúsztunk a tabella utolsó helyére, és ha pénteken a Veszprém ellen is ilyen indiszponált lesz a csapat, akkor egy újabb történelmi vereség sem lesz elképzelhetetlen.

 

 

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – MTK Törökbálint 49 – 91 (12-16, 13-27, 14-16, 10-32)

Kezdő: Grebenár 7 – Tömösváry 9/3 – Baki 0 – Lazic 11 – Major 0
Csere: Jilling 8/6 ; Pechár 3/3 ; Somogyfoki Sz. 8 ; Csobán 3/3 ; Kovács – ; Dávid – ; Fetzer –

Hajrá Knipl Kft. Bonyhádi KSE!