Megszorongatni sikerült a listavezetőt

2020. DECEMBER 11. | 18:00
12. FORDULÓ
Bonyhád Városi Sportcsarnok

Atomerőmű KSE Bonyhád – Óbudai Kaszások KA 80-86 (20-31, 27-17, 20-18, 13-20)

Kezdő: Gébert 21/12- Dorogi 20/9 – Verasztó 12 – Somogyfoki 7/3 – Baki 5/3
Csere: Tömösváry 6/3 – Heimann 4 – Renkecz 3/3 – Sebestyén 2 – Zsók

Morgen Frigyes : Először is, nagyon sokat léptünk előre a múlt hét szégyenletes teljesítménye után. Ez még nem érdemelt a mai napon sajnos győzelmet, de bízom benne, hogy meghozza a gyümölcsét. Hazai pályán sokat hibáztunk büntetőkből, ami ilyen szoros mérkőzésen megbosszulja magát, illetve a végjátékban is volt esélyünk nyerni, de nem tudtunk pontosan célozni. Ettől függetlenül gratulálok a játékosaimnak, mert volt honnan felállni, és sportemberhez méltóan álltak a mérkőzéshez, és végig partiban tudtunk lenni a zöld csoport egyik favoritjával. Gratulálok természetesen a Kaszásoknak, hiszen a végjátékban az ő akaratuk érvényesült.

Armaghani Saeed : Őszintén szólva egy ilyen kiélezett mérkőzésre számítottunk. Ugye az kérdéses volt, hogy a paksi játékosok közül hányan lesznek itt a mérkőzésen. A meccs komolyságát mutatta, hogy jött Verasztó Péter, és segítette elég sokban a csapatát. Mi egy meccssorozat kellős közepén vagyunk, ahhoz képest azt gondolom, hogy nagyon jól koncentráltunk, nagyon jó csapatjátékkal tudtuk hozni ezt a nagyon nehéz mérkőzést. Mindkét csapatnak gratulálok, és további sok sikert kívánok a Bonyhádnak!

A kezdo5.hu beszámolója:

Hullámzó meccs végén tudott nyerni az Óbuda, az első negyedben még lendületesen és pontosan játszottak a vendégek, akik 31 pontot szórtak és kétszámjegyű előnyt építettek fel, a második játékrészben azonban a Bonyhád pillanatok alatt ledolgozta a hátrányt és egalizált. A tolnaiak nem úgy játszottak, mint akik gödörben vannak és hamarosan már vezettek, sőt, hat-hét ponttal meg is léptek, a veretlen listavezetőnek komoly energiákat kellett mozgósítani, hogy a harmadik negyed végére visszajöjjenek egy pontra és ne szakadjanak le jobban. A záró etapban már mindkét félnél kifogyott a lőszer, de az Óbudában volt még egy 8-0-s futás, ami végül elégnek bizonyult a győzelemhez, erre már nem érkezett válasz – fordulatos, izgalmas találkozó végén maradt veretlen a vendégcsapat, a Bonyhád viszont abszolút elégedett lehet a mutatott játékával. Egyénileg a hazaiaknál Gébert (21 pont, 4/5 tripla) és Dorogi (20 pont, 8 lepattanó, 8/12 mezőnyből), míg a vendégeknél Vámos (28 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz, 5/12 tripla) és Vas-Teplán (16 pont, 5/5 mezőnyből, 3/3 tripla) emelhető ki.
A Bonyhád legjobb dobói: Gébert 21/12, Dorogi 20/9, Verasztó 12
Az Óbuda legjobb dobói: Vámos 28/15, Vas-Teplán 16/9, Varga D. 10

Képgaléria:

Fotó: Losoncz Róbert

A teol.hu beszámolója és képgalériája:

Öt vereséggel a háta mögött fogadta az Atomerőmű KSE Bonyhád a hat mérkőzéséből hatot megnyerő Óbudai Kaszások csapatát. A két csapat közti lélektani különbség három negyeden át eltűnt, a völgységiek mínusz tizenegy pontról felállva a második negyedet 7–0-val kezdték, negyedóra után pedig már 33–33-as döntetlent mutatott az eredményjelző. A nagyszünetre egypontos vendégelőnnyel mehettek a csapatok, a harmadik negyed elején pedig Gébert Attila triplájával, 4–2 után újfent a bonyhádiaknak vezettek (50–48). A hazaiak előnye a 27. percben csúcsosodott ki (67–57), és a záró felvonást is egypontos fórral kezdte meg Morgen Frigyes együttese. A listavezető még időben kapott észbe, de az utolsó hat percre így is 68–68-as döntetlennel mentek bele a felek. A véghajrát a jobb edzettségi állapottal bíró Óbuda nyerte, ezzel pedig a találkozót is, amely így megtartotta veretlenségét, a Bonyhádnak pedig be kellett érnie a tisztes helyállással – amivel mérkőzés előtt kiegyeztek volna, a látottak alapján viszont már nem biztos.

 

Atomerőmű KSE Bonyhád–Óbudai Kaszások kosárlabda-mérkőzés


Az Atomerőmű KSE Bonyhád kiemelt támogatója  az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.