Kosárpalántáztunk!

A Bonyhádi Kosárlabdázók Sportegyesülete idén már mind a két általános iskolában jelen van a Kosárpalánta programmal. Míg a Széchenyiben Benéné Kovács Edit vezetésével évek óta folymatos a gyerekek kosárlabdázás felé való terelgetése, e sportág megszerettetése, addig a Petőfi suliban idén kezdtük -nagy érdeklődés mellett- Losoncz József vezetésével a programot.

A Kosárpalánta versenyek 3 sorverseny jellegű fordulóból állnak a bajnoki szezon során. Az őszi fordulón sajnos az akkor Bonyhádon pont erődödő vírushelyzet miatt nem tudtunk részt venni, most hétvégén azonban ki tudtunk állni összesen három csapattal.

Az első-másodikosok összevont versenyén az egyes iskolások (felerészt elsős picinyek) 4. helyezést, míg a már tavaly is versenyző hármas iskolás csapatunk fölényes győzelmet aratva hozta el az első helyezést.

Edit másik csapata negyedikesekből állt, főleg gyorslábú lányokból, akik a dobogó második fokát érték el a verseny során.

Nagyon hangulatos, vidám, szórakoztató napunk volt a PVSK csarnokában, a legkisebbtől a legnagyobbakig rendkívül élvezték a gyerekek a versenyzést. Azok számára, akiknek – talán nem is csak kosárlabda szempontól – ez volt az első megmérettetése, hatalmas gratuláció jár, nagyon bátran, ügyesen, okosan versenyeztek!  Öröm volt látni az apróságokban megcsillanó tehetséget, melyet legjobb tudásunk szerint igyekszünk a továbbiakban ápolni, fejleszteni.

Remléjük, legtöbbjüket viszontlátjuk jövőre az U11-es edzéseken, hiszen a program lényege, hogy megmutassa a gyerekek számára a kosárlabda szépéségét, ami jó esetben egy életre szóló szerelem lesz!