Felnőtt csapatunk 2020/21-es szezonértékelője Morgen Frigyestől

Az élet minden frontján hozott új feladatokat és nehézségeket a vírushelyzet és természetesen volt sok negatív hatása a 2020/2021-es szezonunkra is, de talán azt kijelenthetjük, hogy a célunkat elértük.

Érdemes elgondolkodni mi is a siker, mi is az eredményesség  – de talán az elmúlt szezonokkal ellentétben végre –  nem csak a helyezésben mérjük ezt, hanem a játékosok fejlődésében és abban, hogy fejlődésük által milyen újabb és újabb célokat tudunk közösen kitűzni illetve a játékosok egyéni karrierjük és érdekeik céljából mi legyen a következő lépcső, amit igyekezzenek megugrani.

Ez a szezon nagy változást hozott a bonyhádi NBI/ B csoportos csapat számára, hiszen egészen más alapokra helyezte a csapat versenyeztetését. Az elmúlt évtizedben inkább szólt olyan játékosokról, akik jó képességű, B-csoportos szinten meghatározó kosárlabdázók azonban a fő csapás már számukra a privát élet volt. Idén azonban már egy Tolna megyei összefogásról van szó, a fiatalok kerültek fókuszba. Az ASE (Paks), a GYKSE (Szekszárd) és a BKSE (Bonyhád) összehangoltan dolgozik azért – utánpótlás szinten is -, hogy a legjobbak számára a Bonyhád egy állomást és egy kitűnő lehetőséget jelentsen, sok játékperccel és tapasztalattal.

Végezhettünk volna talán helyezésben előrébb, de teljes kerettel csak – a szezon végén – a rájátszásban rendelkeztünk. Elégedettek lehetünk ezen mérkőzéseken mutatott játékunkkal ahol nagyon magabiztos és egységes csapatot alkottunk,  sok kimagasló egyéni teljesítménnyel, jó csapatkémiával.

Lesznek változások a keretben, lesznek érkezők és távozók is, de ez egy teljesen természetes dolog ezen a szinten, viszont ez is mutatja, hogy eredményes szezont tudunk magunk mögött, hiszen ebből a csapatból többen is feljebb lépnek az első osztályba, hogy ott harcoljanak meg magunknak minél több játékpercet.

Köszönet mindenkinek, aki szurkolt nekünk és támogatta a csapatot!

Hajrá Tolna megyei kosárlabda!

Morgen Frigyes vezetőedző és Rutkai Péter másodedző

Morgen Frigyes vezetőedző és Rutkai Péter másodedző