Serdülő csapatunk 2020/21-es szezonértékelője Puha Jenőtől

A csapat a korábbi évekhez hasonlóan két versenyrendszerben vett részt, az Országos Serdülő Bajnokságban valamint a megyei szervezésű Nagyok Kupájában.

Ez utóbbiban a 11 csapat közül 3. helyezést sikerült elérni, az Országos Serdülő Bajnokság Regionális szakaszának dél-nyugati utolsó fordulójában a B csoportban végeztünk első helyen. Ezek a helyezések ugyan előrelépést nem mutatnak az előző éves eredményekhez képest, azonban a szezon során a covid miatti karanténokkal és sérülésekkel küszködve szép teljesítményt mutat.

A csapatból volt néhány lemorzsolódás, viszont novemberben érkezett Dominik személyében egy komoly erősítés a csapat számára, és nagyon szép egyéni fejlődéseket is sikerült elérni, kiemelném itt Márton teljesítményét.

A kimagasló egyéni előrehaladások mellett csapat szinten is voltak kimagasló eredmények, például a Nagyok Kupájában a Szekszárd elleni győzelem, vagy még sorolhatnám.

Ezt a szintet szeretnénk mindenképpen a jövő szezonban is megtartani, habár szerkezetileg egy alacsonyabb csapat jött össze – persze még okozhatnak a fiatalok ősszel meglepetést, amikor visszatérnek 10 centiméterrel magasabban J. Jó hangulattal álltunk neki az összecsiszolódásnak, és szeretnénk a maximumot kihozni abból a rendelkezésre álló edzésszámból, amink van. A lényeg, hogy a gyerekek szeressenek kosarazni, akarjanak játszani!

Ez ebben a szezonban sikerült, és csak így tovább, szorgalommal, kitartással, lelkesedéssel!