Család – Kosárlabda – Jókedv

Három év kényszerszünet után a tömegsportnak és a jókedvnek is teret engedve rendezte meg egyesületünk a II. Bonyhádi Családi Kosaras Napot. A megannyi program között szerepelt családok közötti 3×3 bajnokság, egyperces dobóverseny gofri sütés – Köszi Orsi, Kinga – Xbox szabadtéri palánk és még lehetne folytatni a hosszú sort.
A legkisebbek kezdték a sort, ugyanis a program megnyitója után, a kosárpalántáinké volt a főszerep, a két bonyhádi általános iskola palántái több játékos feladattal nyitották a napot. Benéné Kovács Edit, Rózsa Alíz illetve Losoncz József edzőink vezényelték a játékos feladatokat.
A közös csoportkép után jöhetett a 3×3 bajnokság, melyben családok és gyermek felnőtt csapatok versengtek a rendezvény szponzorai által felajánlott értékes nyereményekért. A döntőt az Ábrahámék csapata (Ábrahám Jánosné, Rózsa Alíz, Ábrahám Péter, Ábrahám Soma, Ábrahám Péter) – Puháék (Czékmány Diána, Bene Máté, Puha Jenő) csapata ellen melyből végül a Puháék kerültek ki győztesen. A harmadik helyen a The Rock csapata (Kovács Tamara, Kovács Marcell, Góg Zoé) végzett.
A nap folyamán családi napos pólókat nyerhetett az, aki az egyesület életének részleteiről feltett kérdésekre helyesen és gyorsan tudott válaszolni, ehhez a felajánlást köszönjük a Himző Bt-nek.
Meghívásunkra a KSC Szekszárd is képviseltette magát az eseményen, a kadett és junior korú játékosokból összegyúrt csapatot Baki Sándor a felnőtt csapatunk játékosa vezényelte és egy bemutató mérkőzésen mutatták meg, hogy hova is vezet a kemény munka.
Már az első kosaras napon is nagy versengést és hangulatot hozó 1 perces dobóverseny következett. Összesen 18 versenyzővel indultunk neki, és valóban remek volt a hangulat. Az első négy helyezett részesült díjazásban, melyhez a felajánlást ezúton is köszönjük a Bernhardt Autósiskolának illetve a KSC Szekszárdnak.
I. Dorogi László
II. Puha Jenő
III. Ábrahám Soma
IV. Halmágyi Kata
A napot végül egy barátságos mérkőzés zárta, ahol a Bonyhádi Malamut csapat mérte össze a tudását a Bátaszéki Kosárlabda Szakosztály felnőtt csapatával. Itt a viszonylagosan szoros első félidő után, a harmadik negyedben robbantott a Bonyhád és végül 51 – 28 arányban tudta megnyerni a mérkőzést.
Malamut – Bátaszék: 51-28
(6-4, 15-9, 23-5, 7-10)
Dorogi 12/3, Kovács 8, Puha 8/6, Sántha 8/6, Ábrahám S. 4, Márton 4, Ábrahám P. 3/3, Halmágyi 2, Darabos 2
Aki részt vett az eseményen, reméljük, hogy várja a következőt.
Köszönjük, hogy velünk voltatok és várunk mindenkit a III. Bonyhádi Családi Kosaras Napra is.