Ismét tornagyőzelmet ünnepelhetett a serdülő csapatunk!

Immáron a 3. fordulót rendezték meg vasárnap a serdülő bajnokságban Nagykanizsán. A serdülő csapatunk mellett a Kosárlabda Akadémia Pécs ’B’, a Kaposvári KK ’B’ és a házigazda Nagykanizsa vett részt ezúttal a minitornán.

Az elődöntő 2. mérkőzése jutott nekünk a pécsiek ellen. Az első negyedben Ireczky Tamás vezetésével 7 pontos előnyt harcoltunk ki. A 2. játékrész visszaesést hozott a játékunkban. A sok kihagyott büntető megbosszulta magát, emiatt a nagyszünetben már hátrányban voltunk. A 3. negyed a kiegyenlített erőviszonyoknak köszönhetően nem hozott döntést, 1 ponttal nyerték ezt a 10 percet a pécsiek. 3 pontos hátrányban vártuk a záró játékrészt. Rögtön a negyed elején átvettük a vezetést, majd a remek végjátékunknak hála 11 egységgel legyűrtük az ellenfelet. Ezzel a győzelemmel a csapat bejutott a döntőbe.

A tornagyőzelemért a fináléban a Kaposvári KK ’B’ csapatát kellett legyőznünk. Az első játékrészben még tartotta magát az ellenfél, de így is mi zártuk kisebb előnnyel a 10 percet. Mint később kiderült, a 2. negyed volt a kulcs a mérkőzés végkimenetele szempontjából. Jó támadójátékunknak köszönhetően 9 ponttal tovább növeltük az előnyt a félidőre. A 3. és 4. negyed hasonló forgatókönyvvel zajlott. A kaposváriak mindent megtettek a felzárkózás érdekében, de 6 ponton belülre nem tudtak kerülni. Egy-egy bonyhádi kosár mindig érkezett a fontosabb pillanatokban, amivel meggátoltuk az ellenfelet a felzárkózásban. A végén a 100 pontot is majdnem elértük, ez egy kosár híján elmaradt, de ennyi legyen a legnagyobb problémánk. A tornagyőzelemmel egy csoporttal feljebb került a csapat, tehát a következő fordulóban a legerősebb együttesekkel fogunk megmérkőzni a bentmaradásért.

2017.10.29. Nagykanizsa

Bonyhádi KSE – Kosárlabda Akadémia Pécs/B 78-67 (18-11 ; 17-26 ; 19-20 ; 24-10)

Kaposvári KK/B – Bonyhádi KSE 79-97 (20-24 ; 15-24 ; 25-27 ; 19-22)