Nem tudtunk meglepetést okozni!

Az elmúlt fordulókban nyújtott teljesítményünk alapján nem volt reális cél a győzelemért járó 2 pont elhozása Veszprémből, főleg annak tudatában, hogy a bakonyiak a saját pályájukon egyelőre még nem találtak legyőzőre 5 mérkőzést követően. Ezzel együtt az Oroszlány mögött a 2. helyen várhatták az összecsapást 7-2-es mérleggel. Legutóbbi mérkőzésükön viszont kénytelenek voltak kapitulálni az időközben magára találó Vasas Akadémia otthonában. Ami minket illet, Tömösváry továbbra sem volt hadra fogható, így nélküle kellett helytállni az egyik legerősebb ellenfél pályáján.

Hasonlóan a múlt heti Törökbálint elleni derbihez, ez a mérkőzés is döcögősen indult. Az első percek inkább a küzdelemről és nagy hajtásról szóltak, mintsem a szórakoztató és pontgazdag játékról. Baki és Somogyfoki kosaraival 3 perc után még nálunk volt az előny, de a veszprémi válasz nem váratott sokat magára. A hazaiak csapatkapitányának, az NBI A csoportot is megjárt Körtélyesi Gergelynek köszönhetően átvették a vezetést. A rengeteg eladott labdával, kimaradt helyzetekkel és szerelésekkel tarkított első negyedben fokozatosan valósultak meg a bakonyiak elképzelései. A komolyabb bonyhádi ellenállást az első negyed végén kezdte a Veszprém megtörni. Majdnem 10 pontra nőtt a hátrányunk a negyed derekán, de a Somogyfoki testvérek valamelyest kozmetikáztak az eredményen a játékrész végére. A találkozó legnagyobb fordulópontját a 2. negyed közepe szolgáltatta. Az addig nagyjából 8-10 pontos különbséget a vendéglátók pár perc alatt megduplázták a nagyszünetre. Ebben a periódusban a játékra jellemző volt a túlzott keménység és agresszivitás. A hazaiak többször akár egy-egy bonyhádi sérülést is megkockáztatva próbáltak szerelést végrehajtani. Baki zsákolásánál is csak a szerencsén múlott, hogy a veszprémiek idegenlégiósa nem okozott sérülést neki.(44-26)

A 3. negyed ugyancsak a Veszprém szájíze szerint kezdődött. Már 54-28 volt az eredmény, amikor Gébert a kipontozódás sorsára jutott mindössze 9 játékpercet követően. Ekkor úgy tűnt, hogy a szezonbeli legnagyobb különbségű vereségét fogjuk elkönyvelni a “Királynék városában”. Szerencsére megemberelték magukat a fiúk, ami ahhoz elegendő volt, hogy tartani tudják a 20 pont körüli differenciát. A záró felvonás előtt azonban így is eldőltek a lényeges dolgok, az úgynevezett “garbage time-ban (eldőlt mérkőzések vége) már lehetőséghez jutottak azok is, akik szorosabb meccseken nem mindig tudnak pályára lépni. A 4. negyed közepén még visszajöttünk 15 pontra, de az ellenfélnél mindig akadt valaki, aki egy-egy kosárral végleg lezárta a találkozót.(82-56)

Függetlenül attól, hogy az eredmény mást mutat, ez a mérkőzés már biztatóbb volt az előző hetinél. A fiúk kapartak, küzdöttek, ahogy azt minden meccsen kell, de a végére kijött a 2 csapat közti tudásbeli különbség. Az biztos, hogy Tömösváryra nagy szüksége lenne a csapatnak, mert kell valaki, aki a hatékony pontszerzés mellett igazi vezére tud lenni a Bonyhádi KSE-nek a pályán is
Ezen a találkozón a 2 legeredményesebb bonyhádi Baki és Somogyfoki Peti volt a maguk 14 pontjával. A hazaiak szinte minden statisztikai mutatóban felülmúltak minket, 19-el több lepattanót szereztek, és kikényszerítettek 27 eladott labdát. A folytatásban ezeken javítanunk kell, különben újabb vereséget fogunk szenvedni ezúttal a listavezető OSE ellen, akik egyébként a legutóbbi fordulóban elveszítették veretlenségüket azáltal, hogy hazai pályán kikaptak a Vasas ellen.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 82 – 56 (19-12251415-1323-17)

Kezdő: Somogyfoki P. 14/6 – Gébert  – Baki 14 – Jilling 4 – Somogyfoki Sz. 6
Csere: Gombos 10/3 ; Fazekas 4 ; Pechár  ; Fetzer  ; Kovács 4

Hajrá Knipl Kft. Bonyhádi KSE!