Szépen helyt álltunk a listavezető ellen!

Szépen helyt álltunk a listavezető ellen!

Az NBI/B Piros csoportjának 11. fordulójában a mindössze 1 vereséggel a tabella élén álló OSE Lions csapatát fogadtuk pénteken, a zombai sportcsarnokban. Az aktuális forma nem bonyhádi sikert prognosztizált, a legutóbbi 4 mérkőzésünket kivétel nélkül elveszítettük. Az oroszlányiak a szezont 9 győztes meccsel kezdték, legutóbb viszont megszakadt a sorozatuk azáltal, hogy a Vasas idegenben megállította őket. Jó hír, hogy Tömösváry beöltözött a találkozóra, habár pályára egyelőre még nem tudott lépni a sérülése miatt, de egyre közelebb a visszatérése.

A bajnokságban először kapott helyet a kezdőben Gombos Ádám, akinek a pontjaival mi szereztük meg az első kosarat a mérkőzésen. Azonban a vendégek Madár révén hamar átvették a vezetést. Az oroszlányi bedobó nevéhez fűződött a csapata első 8 pontja. A negyed hátralevő részében fokozatosan léptek el a vendégek elsősorban az ex-bonyhádi Illés Máténak köszönhetően. Annak ellenére, hogy nem kezdtük rosszul a találkozót, a játékrész végére meglehetősen nagy különbség alakult ki az oroszlányiak javára.(14-25)

A következő 10 perc már sokkal inkább szólt rólunk, mintsem a listavezetőről. Több vendégjátékos faultproblémákkal küszködött, amit remekül kihasználtunk. Ebben a periódusban Gébert és Somogyfoki Peti vették ki leginkább a részüket a pontszerzésből. Folyamatosan csökkentettük a hátrányunkat, ami azt eredményezte, hogy mindössze 6 pontos előnnyel vonulhattak a nagyszünetre a vendégek.(33-39)

Fordulás után is folytattuk a felzárkózást, előbb 3 pontra közelítettük meg őket, majd a találkozó 29. percében Baki triplájával át is vettük a vezetést a negyed vége előtt. A vendégeknek még volt egy támadásuk a játékrész végéig, sajnos Illés a dudaszó pillanatában dobott egy hármast, amivel ők várhatták előnnyel a záró etapot.(59-61)

A meccs végkimenetele szempontjából fontos lett volna, hogy az utolsó negyed elején rögtön visszavegyük a vezetést. Ez nem jött össze, sőt a vendégek 9 pontra növelték az előnyüket, ahonnan számunkra már nem volt visszaút. Három perccel a vége előtt egy 7-0-s rohanást produkálva végleg eldöntötte az OSE a találkozót. Gyakorlatilag a dudaszó pillanatára alakult ki a legnagyobb különbség.(70-82)

Az elmúlt 5 vesztes meccsünk közül egyértelműen ezen az estén játszottunk a legjobban, de a listavezető ellen ez is kevés volt. A 12 pontos differencia nem igazán mutatja azt, hogy mennyire komolyan megnehezítettük a vendégek dolgát. Ha minden találkozónkon ilyen teljesítményt tudnánk nyújtani, ezzel a felfogással és küzdeni akarással, valószínűleg nem a középház alsó felében tanyáznánk.
Legponterősebb játékosunk Baki volt a maga 16 pontjával, de a Gombos-Jilling-Somogyfoki Szabi trió mezőnymunkája is említésre méltó. A vereség okát elsősorban a rossz dobóformánkban kell keresni, illetve abban, hogy 10-el több lepattanót szedtek a vendégek. Az év utolsó meccsére december 20-án Győrben kerül sor.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – OSE Lions 70 – 82 (14-25, 19-14, 26-22, 11-21)

Kezdő: Somogyfoki P. 9 – Gébert 7 – Baki 16/6 – Gombos 8 – Somogyfoki Sz. 7
Csere: Jilling 9 ; Fazekas. 2 ; Pechár 6/3 ; Fetzer 2 ; Dávid – ; Kovács 4 ; Tömösváry –

Hajrá Knipl Kft. Bonyhádi KSE!