Egy félidőt bírtunk Nyíregyházán!

Az előzetes esélylatolgatások alapján finoman szólva sem mi számítottunk a találkozó favoritjának a tabella 3. helyezettjének otthonában.  Az odavágón még szeptemberben hazai pályán viszonylag simán kerekedtünk felül a nyírségieken, de ‘azóta sok víz folyt le a Dunán’. Amíg a Bonyhádi KSE a rég nem látott pechszéria miatt az alsóházban küzd az életben maradásért, addig a Nyíregyháza már a 2. helyért van nagy harcban a Veszprémmel, akiket legutóbbi meccsükön idegenben megvertek. Nálunk ezúttal Morgen Frigyes edző nem utazhatott a csapattal, tehát ideiglenesen Rutkai Péter vette át az edzői posztot. Habár Jilling a csapattársaival tudott tartani, de komoly térdfájdalmai miatt az ő játékára nem számíthattunk.

Az első negyedet viszonylag stabil játékkal kezdtünk annak ellenére, hogy támadásban nem brillíroztunk. Meglehetősen jól öltük meg az ellenfél játékát és a jó védekezésünknek hála 5 pontos előnyre tettünk szert a negyed közepén. A játékrész végére már valamelyest magukra találtak a vendéglátók, és több jó akcióval visszavették a vezetést, de voltak bíztató jelek, ami a mutatott játékunkat illeti.(24-21)

A 2. negyed hasonló mederben csordogált, mint az első. A játékrész elején a védekezésről, illetve kihagyott helyzetekről szólt a mérkőzés. Az első kosarunkat 4 perc elteltével dobtuk Kovács révén. Szerencsére ez idő alatt a hazaiaknak nem sikerült nagyobb előnyt kiépíteniük, így látótávolságon belül maradtunk. A szünet előtt 3 perccel a Nyíregyháza egy 10-es etappal 12 pontra növelte a különbséget, de elsősorban Tömösváry jó játékával a nagyszünetre visszazárkóztunk 5 pontra.(40-35)

A 2. félidő már egyáltalán nem rólunk szólt. A fordulás után gyakorlatilag állva hagytak bennünket a hazaiak. Négy perc alatt az előnyüket megháromszorozva 15 pontos differenciát építettek ki. Számunkra innen már nem volt visszaút, még a 3. negyedben elérte a 20 pontot a különbség. Az addig látott jó védekezésünket könnyedén szétszedték, amit jól mutat, hogy ebben a 10 percben 28 pontot kaptunk.(68-49)

A záró 10 perc már az eredmény kozmetikázásáról szólt, illetve a kevesebb lehetőséget kapó játékosok szerepeltetéséről mind a hazai, mind a vendégoldalon. A 2 csapat közti különbség már nem változott, így ezúttal egy 19 pontos vereséget voltunk kénytelenek elkönyvelni.(83-64)

Ebben a fordulóban a Budapesti Honvéd SE legyőzte az MTK Törökbálintot, ami azt jelenti, hogy a győzelmeik számában utolértek bennünket. Mivel ők 1 meccsel kevesebbet játszottak, csak úgy, mint a szintén 4 győzelmet számláló Vásárhelyi Kosársuli, ezért visszacsúsztunk az utolsó helyre az eggyel több vereségünk miatt. Rettentően fontos lenne, hogy egy győzelemmel megszakítsuk a már 9 meccse tartó nyeretlenségi sorozatunkat, hogy visszavegyük a helyünket a középház alsó felében. Legközelebb erre a PVSK-Kronosz Kiadó ellen lesz esélyünk pénteken, amikor Zombán fogjuk fogadni őket. Valószínű ellenük sem fog beleférni az, hogy ennyire rosszul dobjunk csapatszinten (közeli: 41%; középtávoli: 27%; tripla: 18%; büntető: 53%). De ha Somogyfoki  Peti (18 pont) és Tömösváry (14 pont) mellé többen is fel tudnak lépni, akkor lesz esélyünk megszorongatni a 4. helyezett pécsieket is.

Nyíregyháza Blue Sharks – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 83 – 64 (24-21, 16-14, 28-14, 15-15)

Kezdő: Somogyfoki P. 18/9 – Tömösváry 14/3 – Baki 8 – Gébert 9 – Somogyfoki Sz. 6
Csere: Fetzer – ; Kovács 9/3 ; Csobán – ; Pechár – ; Major – ; Jilling –