Egyre biztosabb az alsóházi rájátszás!

Rettentően fontos lett volna számunkra a 2 pont megszerzése a 9 győzelemmel és 10 vereséggel a tabella középmezőnyében elhelyezkedő MEAFC ellen az NBI B Piros csoport 20. fordulójában. Egy esetleges győzelemmel minden esélyünk megmaradt volna arra, hogy elkerüljük az alsóházi rájátszást. A vendégek egyébként az odavágón Miskolcon 10 ponttal bizonyultak jobbnak nálunk, de hazai pályán joggal bizakodhattunk a visszavágásban. Mi továbbra sem számíthattunk Gébertre, illetve betegség miatt Grebenár sem tudott játékra jelentkezni. A miskolciaknál is történt változás a keretet illetően az utolsó fordulóhoz képest. Leigazolták az amerikai származású Cole-Brinsont, akivel jelentősen erősödött a játékosállományuk.

Az első 10 perc nagyjából azt a kiegyenlített játékot hozta, amit előzetesen várni lehetett. Felváltva estek a kosarak, így nagyobb előnyt egyik csapat sem tudott kiépíteni. A negyedet egy vendég kosár zárta, ezzel – ha csak egy ponttal is, de – ők vezettek.(18-19)

A 2. negyedet nem kezdtük túl jól. 9-0-s rohammal valamelyest meglépett a MEAFC. A 18-24-es eredmény után már mi futottunk egy 11-0-át, ezzel visszavettük a vezetést. A játékrész hasonlóan hektikus volt a folytatásban is, de Baki jó megmozdulásaival a nagyszünetre 5 pontos előnnyel vonulhattunk.(41-36)

A 3. negyed közepén már 10 egység is volt a különbség, amikor a hadhatós segítségünkkel visszazárkóztak a vendégek. Egy sportszerűtlen, illetve egy technikai következtében zsinórban 4 büntetőt dobhattak, majd az egyik labdaeladásunkat is megbüntették. Ennek ellenére, megtartottuk az 5 pontos előnyt az utolsó játékrészre.(62-57)

Öt perccel a vége előtt még 70-65-öt mutatott az eredményjelző a javunkra, onnantól viszont nem tudtunk betalálni. A rossz vállalások, eladott labdák és kihagyott helyzetek megpecsételték a sorsunkat. Pár másodperccel a lefújás előtt Jillingnek még volt esélye az egyenlítésre, de a tripla kimaradt, amivel végleg eldőlt a találkozó.(72-75)

A vereségben jelentős szerepet játszott az, hogy 53-29-re elveszítettük a lepattanócsatát, valamint nem tudtuk megfogni a vendégek új igazolását, aki 27 pontig jutott. Hazai oldalon a Somogyfoki testvérek emelkedtek ki a pontszerzők közül, de Baki és Tömösváry is hasznosan játszott. Az újabb kudarc azt jelenti, hogy több bravúrt is be kéne mutassunk a hátralevő 6 mérkőzésen ahhoz, hogy ne az alsóházi rájátszásban folytassuk a szezont. Legközelebb a Vasas otthonában lesz erre lehetőség szombaton.

 

Aki lemaradt volna a mérkőzésről az most ismét átélheti az izgalmakat!

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – MEAFC 72 – 75 (18-19, 23-17, 21-21, 10-18)

Kezdő: Somogyfoki P. 17/9 – Tömösváry 10 – Baki 12/3 – Lazic 9/6 – Somogyfoki Sz. 15
Csere: Jilling 4 ; Pechár – ; Csobán – ; Dávid – ; Kovács 2 ; Major – ; Fetzer 3/3

Hajrá Knipl Kft. Bonyhádi KSE!